- Brutal motoffensiv gir grobunn for Boko Haram

- Menneskerettsbruddene er omfattende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nigerianske myndigheters brutale framferd mot Boko Haram har gjort det lettere for den ytterliggående islamistgruppa å rekruttere nye medlemmer, ifølge lokale aktivister.

- Menneskerettsbruddene er omfattende. Vi ser grove brudd, både der og her. Vi ser utenomrettslige henrettelser og kidnappinger. Sikkerhetsfolk mistenker feil folk, arresterer dem og banker dem opp, ofte til døde, sier Bala Abdullahi Gaduwama, som leder den lokale menneskerettighetsorganisasjonen Network for Justice i byen Kano.

- Dette bidrar selvsagt til mer radikalisering. Folks integritet blir stadig krenket, sier han til den norske journalisten Maren Sæbø, som nylig besøkte de uroherjede områdene nord i Nigeria.

Sæbø dro på reportasjereise til Nigeria etter en kronerulling på Facebook. Artiklene fra turen står på trykk i neste nummer av Verdensmagasinet X, som utkommer neste uke.

Unntakstilstand Boko Haram fikk store overskrifter verden over da nærmere 200 skolejenter ble bortført i april i år. Jentene har ennå ikke kommet til rette.

Tirsdag tok islamistgruppa kontroll over mesteparten av byen Bama nordøst i Nigeria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer