Brutal narkokonge pågrepet i Mexico

En av landets største og mest brutale narkotikabander.

 FANGET:  I forrige uke lyktes mexicansk politi med å pågripe Hector Beltran Leyva, lederen for narkokartellet oppkalt etter ham selv. Foto: NTB Scanpix / AFP.
FANGET: I forrige uke lyktes mexicansk politi med å pågripe Hector Beltran Leyva, lederen for narkokartellet oppkalt etter ham selv. Foto: NTB Scanpix / AFP.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vicente Carillo Fuentes, som er kjent under navnet «El Viceroy», ble pågrepet i byen Torreon nord i landet torsdag, opplyser en talsmann for myndighetene.

USA og Mexico har til sammen utlovet en dusør på 45 millioner kroner for opplysninger som kunne lede til pågripelse av den 51 år gamle bandelederen.

Juarez-kartellet har ifølge FBI skipet tonnevis med kokain og marihuana til USA, samtidig som de har ført en blodig krig både mot myndighetene og rivaliserende bander i Mexico.

I forrige uke lyktes mexicansk politi med å pågripe Hector Beltran Leyva, lederen for narkokartellet oppkalt etter ham selv.

I februar ble Joaquin Wel Chapo» Guzman, den øverste lederen for Sinola-kartellet pågrepet.

Bandekrigen mellom Sinola-kartellet og Juarez-kartellet, som har sin base i byen Ciudad Juarez på grensa til USA, har de siste åtte årene kostet minst 10.000 mennesker livet.

Ciudad Juarez var i mange år regnet som verdens farligste by, rangert etter drapsrate, men situasjonen har de siste årene bedret seg betydelig.

Det blodigste året var i 2010 da det ble begått over 3.100 drap i Ciudad Juarez, eller nærmere ti drap i døgnet. De aller fleste var narkotikarelaterte.

(NTB)