Brutal nedstenging

Uventet smitte i australsk by gir knallharde coronarestriksjoner.

STENGER: Adelaide i Sør-Australia stenger etter smitteutbrudd. Arkivfoto fra 2019: Amer Ghazzal / Shutterstock / NTB
STENGER: Adelaide i Sør-Australia stenger etter smitteutbrudd. Arkivfoto fra 2019: Amer Ghazzal / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et uventet smitteutbrudd i Adelaide i Sør-Australia gjør at delstatsmyndighetene innfører strenge restriksjoner.

Onsdag ble en seks dager lang nedstenging kunngjort for å ta et smitteutbrudd i byen Adelaide ved roten. Innbyggerne i byen får nå utelukkende forlate hjemmene sine for å gå på jobb hvis du jobber i essensielle yrker, har medisinske grunner, har et organisert møte med noen i sluttfasen av livet eller i en nødsituasjon.

I tillegg kan én person fra hver husstand forlate huset inntil én gang om dagen for å gå på butikken for å handle nødvendige varer. Det skriver politiet i en pressemelding.

Ikke tren ute

Politiet understreker at du ikke kan forlate huset ditt for å trene.

Delstatsminister Steven Marshall sa på en pressekonferanse natt til onsdag norsk tid at de nå trenger noen dager på å bryte smittekjeden.

- Vi trenger pusterom til smittesporing for å beskytte de eldre, de utsatte og for å beskytte samfunnet forøvrig. Det er grunnen til at jeg i dag ber dere om å ta ansvar igjen, sa Marshall, ifølge The Guardian.

Skoler, restauranter og fabrikker blir bedt om å stenge, mens innbyggere i hele delstaten får ordre om å holde seg hjemme etter at det ble oppdaget ett smittetilfelle på et karantenehotell. Totalt er nå 22 personer smittet i denne smitteklyngen, ifølge ABC.

- Tiden er avgjørende, og vi må handle raskt og besluttsomt. Vi kan ikke vente og se hvor galt det kan gå, sier Marshall.

- Ikke kom

Tasmanske myndigheter kommer med en tydelig beskjed til folk sør i Australia.

- Ikke kom hit, skriver delstatsminister Peter Gutwein i Tasmania på Twitter.

Smitteutbruddet i Adelaide kommer etter en tid med svært få covid-19-tilfeller i hele Australia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer