Brutal overfallsmann fortsatt på frifot

Knivstakk en mann i halsen, forsøkte å voldta to kvinner og rispet en tredje med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):.I løpet av et kort tidsrom ble to kvinner forøkt voldtatt og en tredje kvinne rispet i ansiktet meg kniv øst i Oslo natt til i dag.

Så langt er ingen pågrepet for de brutale overfallene. Politiet har heller ikke mottatt tips fra publikum.

Overfalt i oppgangen

En kvinne var på vei inn i til leiligheten sin i Trondheimsveien da hun ble overfalt av en mann av afrikansk opprinnelse i oppgangen. Han kastet henne nedover trappa og truet henne med kniv. Så truet han seg videre inn i leiligheten til kvinnen, hvor han forsøkte å voldta henne.

- Kvinnen bor i kollektiv, og en av samboerne ble vekket av skrikene hennes. Da han kom til unnsetning ble han knivstukket i halsen, forteller sier operasjonsleder Kjell Hjulstad til Dagbladet.no.

Kvinnen ble sendt til voldtekstmottaket på legevakta, og mannen til Ullevål universitetssykehus.

- Det står etter forholdene bra til med han, og han er blitt skrevet ut, sier Rune Henden ved Krimvakta i Oslo søndag ettermiddag.

Rispet med kniv

FIRE OFRE: En kvinne ble overfalt i Lakkegata. Politiet tror gjerningsmannen er den samme som forsøkte å voldta to kvinner og knivstakk en mann i Oslo i natt. Foto: DANIEL DALE LAABAK
FIRE OFRE: En kvinne ble overfalt i Lakkegata. Politiet tror gjerningsmannen er den samme som forsøkte å voldta to kvinner og knivstakk en mann i Oslo i natt. Foto: DANIEL DALE LAABAK Vis mer

Politiet fikk melding om overfallet klokken 02.30. I samme tidsrom, enten like før eller like etter, ble en kvinne overfalt i Lakkegata, like ved. Hun ble rispet opp med kniv i ansiktet, og er sendt til legevakta. Hennes beskrivelse av gjerningsmannen stemmer med den politiet fikk fra de to i Trondheimsveien.

I Kirkegårdsgata, som også er i samme område, ble en tredje kvinne forsøkt voldtatt. Politiet tror også dette overfallet er av samme mann.

- Situasjonen er uoversiktlig, men vi tror det dreier seg om samme mann. Han er voldelig, brutal og farlig, sier Hjulstad til Dagbladet.no.

Mannen skal være rundt 1,80 m høy, mellom 20-25 år gammel, ha lys hettegenser, svart jakke og svart lue. Han er trolig av afrikansk opprinnelse.

- Vi har i dag sikret spor fra åstedene. Jeg vet ennå ikke om vi har fingeravtrykk eller DNA-spor av mannen. Vi har også avhørt vitner og ofre, men grundige avhør av flere av ofrene gjenstår. Det skal vi få gjort i morgen, sier Rune Henden.

Dagbladet.no følger saken.

OVERFALT: Politiet undersøker oppgangen hvor kvinnen ble overfalt.