Brutal politivideo: - Jeg kjemper ikke!

Aaron Lerry Bowman ble slått 18 ganger av en politimann. Nå er politivideoen offentliggjort.

OFFENTLIGGJØRES: En brutal politivideo fra 2019 viser politi i USA som slår Aaron Larry Bowman gjentatte ganger. Video: Louisiana State Police / AP / Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En video fra et kroppskamera har holdt på en hemmelighet i over to år. Videoen viser en politimann fra Louisiana State Police som slår en mann 18 ganger med en lommelykt.

Det skriver AP, som har fått tilgang på den aktuelle videoen.

Angrepet blir fra politimannens side beskrevet som en måte å få kontroll. Han skal ifølge AP ha skjult videoen med vilje.

- Jeg trodde hele tiden at jeg skulle dø den kvelden. Jeg vil ikke at noen skal gå gjennom det, sier en gråtende Bowman til AP.

SLÅTT: Aaron Lerry Bowman tok til tårene i et intervju hvor han snakket om da han gjentatte ganger ble slått av en politimann. Foto: AP Photo/Rogelio V. Solis/NTB
SLÅTT: Aaron Lerry Bowman tok til tårene i et intervju hvor han snakket om da han gjentatte ganger ble slått av en politimann. Foto: AP Photo/Rogelio V. Solis/NTB Vis mer

Ukjent video

Opptakene fra hendelsen i mai 2019 viser blant annet Aaron Larry Bowman liggende på bakken med hendene bak hodet, mens han blir slått med en lommelykt.

- Jeg motsetter meg ikke. Jeg motsetter meg ikke, roper Bowman.

Slagene påførte ham brukket kjeve, tre ribbeinsbrudd, et brukket håndledd og et kutt i hodet.

På denne natta ble Bowman stoppet i en trafikkontroll. Etter å ha blitt fysisk fjernet fra bilen og blir slått, prøver han å forklare at han ikke har gjort noe galt.

- Jeg kjemper ikke mot deg, du kjemper mot meg.

Bowmans forsvarsadvokat, Keith Whiddon, sa at han i utgangspunktet ble fortalt at det ikke var noen kroppskamera-video. Etterforskerne mener at politimannen feilmerket videoen med vilje, og den ble dermed holdt skjult i over to år.

BRUKER KNYTTNEVEN: En politibetjenten har fått sparken etter at han slo en en person de hadde pågrepet. Video/foto: Instagram/AP Vis mer

Større etterforskning

Mindre enn tre uker tidligere hadde politimenn fra samme distrikt slått en annen mørkhudet bilist. Han het Ronald Greene, og døde i politiets varetekt i en landlig veikant nordøst i Louisiana.

Video av Greenes død ble også innhentet av AP og publisert tidligere i år.

Statsadvokaten etterforsker nå både Bowmans og Greenes saker, som inngår i en større etterforskning knyttet til politibrutalitet.

Statlig politi etterforsket ikke angrepet på Bowman før 536 dager etter at det skjedde - selv om det ble fanget på kroppskamera, skriver AP.

Politimannen som slo Bowman nå er siktet for brutalitet mot tre svarte menn. Han sier selv sier at han slo Bowman for å få på ham håndjern, opplyser nyhetsbyrået.

Politimannen har ikke svart på APs henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer