Kriminelle ungdomsgjenger i Oslo

Brutal virkelighet: - Folk blir farligere

Abdi (20) frykter at volden blir grovere i de kriminelle ungdomsmiljøene. Han har selv brukt kniv og blitt stukket med kniv. Her forteller han sin rå og ærlige historie om livet som gjengmedlem på Grønland i Oslo.

GRØNLANDSGUTT: Abdi (20) har vært en del av det kriminelle ungdomsmiljøet på Grønland i Oslo. Han tror konfliktene blir hardere og frykter dagen skytevåpen blir en del av gamet. Til Dagbladet forteller han om en brutal hverdag. Nå har han fått jobb ved Marita Stiftelsen og ser livet på gata i bakspeilet. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
GRØNLANDSGUTT: Abdi (20) har vært en del av det kriminelle ungdomsmiljøet på Grønland i Oslo. Han tror konfliktene blir hardere og frykter dagen skytevåpen blir en del av gamet. Til Dagbladet forteller han om en brutal hverdag. Nå har han fått jobb ved Marita Stiftelsen og ser livet på gata i bakspeilet. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen som filmet med mobilen lo hånlig da den unge gutten falt bakover på den våte asfalten i Grønlandsleiret. En hettekledd gutt tok fart og sparket han hardt i ansiktet. Gutten på bakken forsøkte å beskytte seg med hendene, men rakk ikke opp før en jernstang traff ham i hodet med stor kraft. Fire andre ungdommer kom løpende til og grisebanket gutten med slag og spark før de forsvant mot mørket ved Vaterlandsparken og Brugata.

- Velkommen til Grønland, sa mannen som filmet og delte videoen på snap.

Politiet kom raskt til stedet, men gjerningspersonene var forsvunnet. Gutten, som ble brakt blødende til legevakta, ønska ikke å forklare seg. Saken ble henlagt.

Voldsepisoden skjedde i februar 2020 og var en del av det eskalerende oppgjøret mellom ungdommer på Grønland og Tøyen. I bakgrunnen spøkte gangstere fra forskjellige fraksjoner. Mortensrud, Stovner, Hells Angels, Furuset og Lørenskog. Ingen ville gi en millimeter av det profitable narkomarkedet øst for Akerselva i Oslo sentrum. I løpet av vinteren og våren fløt blodet i Gamle Oslo i kampen om å dominere narkosalget i det tett befolkede området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer