- Brutale tenåringsranere tatt

To gutter på 15 og 17 år er pågrepet for et brutalt ran på Skedsmokorset onsdag kveld. De to mindreårige kjørte rundt i en stjålet bil da de ble arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har pågrepet to unge menn i forbindelse med ranet av Rema 1000-butikken på Skedsmokorset, forteller avdelingssjef ved Romerrike politidistrikt, Eldrid Williksen, til Dagbladet.no.

Guttene ble pågrepet på Jessheim klokka 17.30 i går. Politiet stoppet de siktede fordi de kjørte rundt i en stjålet Ford. Da politiet undersøkte bilen fant de spor som koblet guttene til det brutale ranet av Rema-butikken på Skedsmokorset like nord for Oslo onsdag kveld.

- Vi har beslaglagt endel gjenstander i bilen som knytter de to til ranet. Guttene skal i fengslingsmøte i dag og vil bli siktet for ran og biltyveri, bekrefter Williksen.

Williksen vil ikke si hvilke gjenstander som er funnet, på grunn av den videre etterforskningen.

- Det var fire personer med på ranet. Vi vet fortsatt ikke hvem de to andre er, sier avdelingssjefen.

Pengene borte

Fire væpnede og maskerte menn ranet butikken. De delte seg i to grupper. To holdt vakt ved døra og holdt en kunde og to ansatte i sjakk. De to andre ranerne tvang en ansatt inn på bakrommet, og truet den ansatte med et håndvåpen til å åpne safen. Den inneholdt rundt 135.000 kroner.

- Pengene er fremdeles borte, forteller Williksen.

Svært like ran

Like før påske var det et svært likt ran i en Coop matvareforretning bare 70 meter fra den ranede Rema 1000-butikken på Skedsmokorset. Ifølge Romerrikes Blad var det fire menn som deltok i Coop-ranet også. Politiet etterforsker de to ranene i sammenheng.

- Det kan hende at de to ranene henger sammen. Vi undersøker dette nå, forteller Williksen.

SIKRER SPOR: Tekniske etterforskere var onsdag kveld på plass i den ranede Rema 1000-butikken for å sikre spor.<p>Foto: JON TERJE H. HANSEN