Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NB! STERKE BILDER.

Brutalt angrep på sirkus i Kina. - Dette er forferdelig

- Det er helt normalt at et kattedyr vil jakte, sier Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

NB! STERKE BILDER: Under en øvelse på et sirkus i Hebei-provinsen i Kina, går det hele fryktelig galt. Sirkusnummeret skal vise en løve og en tiger som rir på en hest, men så langt kommer de ikke, før løven og tigeren går til brutalt angrep på hesten. Hendelsen skjedde tidligere i januar. Video: Newsflare Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en øvelse på et sirkus i Hebei-provinsen i Kina, går det hele fryktelig galt. Sirkusnummeret skal vise en løve og en tiger som rir på en hest, men så langt kommer de ikke, før løven og tigeren går til brutalt angrep på hesten. Hendelsen skjedde tidligere i januar.

- Hva vi ser her er et kjent problem, forteller Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen til Dagbladet.

- De gjør det de er skapt til å gjøre, men som mennesker undertrykker totalt ved å holde dyr i fangenskap, fortsetter hun.

Dyremishandling

Kleveland forteller at når kattedyr jakter, handler det ikke om at de ikke får mat og er sultne. Det er et naturlig instinkt de har.

- Det underliggende problemet er de unaturlige betingelsene mot deres egentlige behov. Jakt er et behov som har vært der i titusener av år. Akkurat som en katt hjemme vil fange en mus, vil de store kattedyrene jakte på større dyr, mener Kleveland.

Dyremishandling på det groveste

Ifølge PETA skal det finnes over 300 sirkus i byen Suzhou i Kina, med dokumentert dyremishandling. Mishandlingen er likevel ikke unik for landet, den finnes i resten av verden også. Ethvert sirkus som bruker dyr, bruker skremmende og grusomme opplæringsmetoder, samt trange og uklare levevilkår, ifølge organisasjonen.

Kommer til å skape engasjement

Kleveland mener at videoer som dette er med på å skape engasjement og tror at store deler av kinesisk befolkning vil bli berørt - og at utviklingen av fangenskap på dyr kan gå riktig vei med tiden.

- Det har skjedd store endringer de siste fem årene internasjonalt. Det finnes gode biologer i Kina som gir samme kunnskap til folket som fagfolk i Vesten. Det er bedre kunnskap om dyrs velferd nå enn noen gang, og vi samarbeider med flere organisasjoner om bevisstheten rundt dette.

- Dette til tross, så har vi en lang vei å gå. Det som vises i denne videoen er rett og slett helt forferdelig, avslutter Kleveland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!