SIKRET BILDER. Politiet har fått overvåkningsbilder fra minibanken i lokalet til venstre, der kvinnen (46) tok ut penger da hennes Audi A6 ble stjålet. Foto:Bjørn Langsem/Dagbladet .
SIKRET BILDER. Politiet har fått overvåkningsbilder fra minibanken i lokalet til venstre, der kvinnen (46) tok ut penger da hennes Audi A6 ble stjålet. Foto:Bjørn Langsem/Dagbladet .Vis mer

Brutalt bildrap knyttes til kjente seriekriminelle på Kongsvinger

Politiet avhører flere kjenninger i ettermiddag - og sirkler inn drapsmannen. Har sikret bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Har du bilder eller info? Ring 47 41 49 69 eller 24 00 00 00, eller send e-post til 2400@db.no.

KONGSVINGER (Dagbladet): Hedmarks-politiet er i ferd med å sirkle inn gjerningsmannen etter bildrapet som rystet Kongsvinger i formiddag.

Mistanken rettes konkret mot et bestemt, kriminelt miljø i Kongsvinger-traktene, et miljø som knyttes til omfattende narkotika- og vinningskriminalitet.

- Vi vil nå gjennomføre vitneavhør av folk tilknyttet dette miljøet, sier politiadvokat Henning Klauseie til Dagbladet.

Dette er kjenninger av politiet, og politiet har godt håp om å finne gjerningsmannen.

Brukes til lovbrudd - Vi har grunn til å gro at bilen skulle brukes i videre kriminalitet. Dette er snakk om folk som selv ikke har lov til å kjøre bil, men som trenger en bil fra A til B, sier Klauseie.

Den siste observasjonen er ifølge politiadvokaten i 1515-tida. Da ble bilen sett i relativt rolig fart, like nord for Kongsvinger.

Fra før er det klart at tyven trolig er i 20-årene, er cirka 170 centimeter høy, har kort, mørkt hår som står rett opp, var iført en lys t-skjorte med skrift på fronten og olabukser.

Vitner har sett at mannen røyker.

Bilder Den 46 år gammel kvinnen forsøkte å hindre en biltyv i å stikke av med den sølvgrå Audi A6'en hun og samboeren disponerte. Politiet fikk melding om saken klokka 12.38.

Kvinnen kastet seg opp på panseret av stasjonsvogna, og døde kort tid etter av skadene hun pådro seg da biltyven stakk av.

Politifolk har, etter å ha fått hjelp av personell fra Hedmark Sparebank, sikret seg bilder av det som skjedde.

Disse blir i 1650-tida gått igjennom, og Dagbladet vet at politiet anser bildene som et svært godt hjelpemiddel. Trolig er gjerningsmannen fanget på kamera, noe som vil gi politiet god hjelp - med den lokale tilknytningen mannen antas å ha.

46-åringen var i minibanken i Kongsvinger sentrum da biltyveriet fant sted.

LÅ PÅ PANSERET: Kvinnen lå på panseret i flere hundre meter, før hun ble kastet av. Foto:Bjørn Langsem/Dagbladet .
LÅ PÅ PANSERET: Kvinnen lå på panseret i flere hundre meter, før hun ble kastet av. Foto:Bjørn Langsem/Dagbladet . Vis mer