Brutalt drap ryster Hellas

Greske myndigheter utlover millioner i dusør, etter at Caroline Crouch (20) ble drept.

DØDE: Caroline Crouch ble brutalt drept i sitt hjem i Athen. Her sammen med sin mann Babis Anagnostopoulos og deres barn. Foto: Rex / Shutterstock / NTB
DØDE: Caroline Crouch ble brutalt drept i sitt hjem i Athen. Her sammen med sin mann Babis Anagnostopoulos og deres barn. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britisk-fødte studenten Caroline Crouch (20) ble brutalt drept i sitt hjem i en forstad til den greske hovedstaden Athen grytidlig tirsdag morgen.

Hun skal ha blitt kvalt til døde mens mannen hennes satt bundet til en stol med bind for øynene, skriver The Guardian.

Gjerningspersonene skal også ha drept familiens hund, og rettet et skytevåpen mot den elleve måneder gamle babyen deres, for å få 20-åringen til å fortelle hvor pengene deres var gjemt.

Mannen skal ha klart å komme seg løs fra stolen han var bundet til etter omlag en time, og fikk varslet myndighetene. Da han kom bort til henne var hun allerede død.

Skulle bygge hus

Gjerningspersonene skal ha kommet unna med kontanter og verdigjenstander til en verdi av rundt 15 000 euro, eller rundt 150 000 kroner.

De skal blant annet ha stukket av med en stor sum penger som var gjemt i en brettspill-eske.

ETTERFORSKER: Kriminalteknikere er i parets hus i en forstad til Athen. Foto: John Liakos / Athena Pictures / Shutterstock / NTB
ETTERFORSKER: Kriminalteknikere er i parets hus i en forstad til Athen. Foto: John Liakos / Athena Pictures / Shutterstock / NTB Vis mer

- Vi har kjøpt en tomt og hadde penger i huset for å betale for grunnarbeidet. Jeg hørte kona mi, som var bundet fast til senga, konstant rope på hjelp. Vi tryglet dem om å ikke skade oss, sier mannen hennes, Babis Anagnostopoulos, til den greske avisa Newsit.

Han har forklart at det trolig er tre gjerningsmenn som tok seg inn i huset via et kjellervindu.

Nå har greske myndigheter varslet at de utbetaler en dusør på 300 000 euro, tilsvarende rundt tre millioner kroner, for informasjon som fører til at gjerningspersonene blir tatt.

- Hun var alltid glad

Den greske beredskapsministeren Michalis Chrisochoidis sa på en konferanse tirsdag at han var svært opprørt over det som hadde skjedd.

- Vi er alle rystet, og jeg personlig er rystet, sa Chrisochoidis.

- Det er skjelden vi kommer over denne typen brutal vold i Hellas, sa han.

Også rektoren på skolen hvor Crouch gikk sier at skolen er i sorg.

- Vi spør oss selv «hvorfor gjøre dette?». Vi har alle bøyde hoder i dag. Det er vanskelig. Det er en sorgens dag på øya, sier rektor Meropi Machairidou til Newzit.

- Caroline var gleden i livene våre. Hun var veldig ekstrovert, alltid glad, smilte og var optimistisk. Hun var veldig sosial, og alltid midtpunktet i enhver forsamling, sier Machairidou til nettavisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer