Australia

Brutalt drept: - En ren henrettelse

Seks personer, inkludert to politibetjenter, ble drept etter et bakholdsangrep i Australia.

DREPT: De australske politibetjentene Matthew Arnold (t.v) og Rachel McCrow. Foto: Queensland Police/Privat

DREPT: De australske politibetjentene Matthew Arnold (t.v) og Rachel McCrow. Foto: Queensland Police/Privat

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag rykket australsk politi ut i til et avsidesliggende hus i Wieambilla fire timer nord for Brisbane i Australia.

Politibetjentene Matthew Arnold (29), Rachel McCrow (26), Keely Brough (28) og Randall Kirk (28) ble bedt om å undersøke eiendommen i forbindelse med en savnetsak.

Men det som skulle være et vanlig oppdrag ble umiddelbart mye mer dramatisk og de neste timene skulle bli et rent helvete for de ferske betjentene.

Den savnede de lette etter, hans bror og brorens kone lå nemlig klare til å angripe Arnold og McCrow som ankom først, skriver Sky News.

Kraftig bevæpnet og ikledd kamuflasjeklær skøyt brødrene mot betjentene så fort de hadde satt foten inn på eiendommen.

Arnold og McCrow gikk raskt i bakken og ble liggende.

Australske medier skriver at de to brødrene så skal ha gått bort til Arnold og McCrow. Sistnevnte skal ha tryglet for livet, men til ingen nytte. Brødrene skal ha henrettet dem på nært hold.

VED ÅSTEDET: Australsk politi i nærheten av åstedet i Wieambilla. Foto: AP/NTB
VED ÅSTEDET: Australsk politi i nærheten av åstedet i Wieambilla. Foto: AP/NTB Vis mer

- Kan ikke tro det

En nabo som forsøkte å hjelpe til ble også skutt og drept av brødrene.

Politibetjent Randall Kirk ble truffet i skuddvekslingen og seinere fraktet til sykehus. Keely Brough klarte å rømte og gjemte seg i gresset i nærheten av eiendommen. Angriperne forsøkte å sette fyr på gresset for å presse Brough ut fra gjemmestedet, men hun klarte å holde seg skjult.

Seks timer etter at de fire politibetjentene ankom åstedet kunne politiet bekrefte at de hadde drept de to brødene Nathanial og Gareth Train, samt sistnevntes kone.

Både Kirk og Brough overlevde angrepet.

Politisjef Katarina Carroll kaller det et mirakel.

- Det var mye våpen involvert og det faktum at de to kom fra det med livet i behold er et mirakel. Jeg kan ikke tro at de overlevde, sa Carroll på en pressekonferanse tirsdag.

- Grusom tragedie

Drapene ryster Australia og president i Queensland Police Union, Ian Leavers, kalte angrepet på betjentene «en ren henrettelse».

- De ble henrettet av disse ubarmhjertige, hensynsløse morderne, som ikke viste respekt eller følelser for noen i det hele tatt, sa han ifølge 9 News.

Landemerker, politistasjoner og regjeringsbygninger over Queensland flagget på halv stang tirsdag og noen var også lyst opp i blå og hvite farger til ære for de døde politibetjentene.

Delstatens førsteminister Annastacia Palaszczuk sendte tirsdag morgen sine kondolanser til de pårørende.

- Dette er en grusom tragedie. Det var en hjerteløs og brutal handling. Noen ganger tar vi politiet for gitt og glemmer risikoen de tar hver eneste dag i livet, sa Palaszczuk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer