Barnevern og politi

Brutalt hentet av politi: - Regelbrudd

Barnevernsdirektør Mari Trommald sier det er «svært uheldig» at barn hentes med politimakt, uten barnevernet til stede.

MAKTBRUK: Den 14 år gamle gutten har blitt hentet med makt av politiet gjentatte ganger. Ved en av anledningene kom politiet alene. Barnevernet var ikke tilstede. Video: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ungdom skal bare unntaksvis hentes med bruk av politiet, fastslår direktør Mari Trommald i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

I månedsskiftet juni-juli skrev Dagbladet om ei 13 år gammel jente som ble dratt hylende bort fra familiehjemmet i håndjern fordi hun ikke ville bli med tilbake til barnevernsinstitusjonen hun bor på etter samvær med familien.

17. november skrev Dagbladet om en 14 år gammel gutt som tre ganger har opplevd å bli hentet hos familien sin med politimakt, etter at han har rømt fra barnevernsinstitusjonen han bor på.

Familien hevder at de hver gang har bedt barnevernet om å hente ham uten politibistand, men at dette er aldri forsøkt.

Barnevernslederen i den aktuelle kommunen har ikke ønsket å kommentere dette, da hun «ikke vil gå i detalj og uttale seg til media i en enkeltsak».

Hentet uten barnevern

12. april hadde han vært på rømmen i ni dager før hans mor fikk fatt i ham.

Ifølge mora hadde han pakket bagen sin og var klar for å bli med tilbake til institusjonen. Dersom barnevernet hadde kommet med folk han kjenner fra institusjonen, ville han blitt med frivillig, hevder hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.