Brutalt ran av to banker rett ved norskegrensa

Men den ene banken hadde nettopp flytta. Ranerne gikk løs på tomt lokale med slegger, motorsag og automatvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Da jeg først fikk beskjeden i dag morges, trodde jeg banken var ranet. Det tok litt tid før jeg skjønte at ranerne hadde prøvd seg på de gamle lokale, sier Öivind Neiman, adminstrerende direktør i Westra Wermlands Sparbank, til Dagbladet.no.

Rett før klokka ni morges gikk alarmen hos politiet om at ranere hadde slått til mot det de trodde var Westra Vämrlands sparebank i Årjäng i Sverige. Men ranerne hadde glemt en ting: Banken hadde flyttet.

- Vi flyttet til nye lokaler i slutten av forrige uke, sier Neiman til Dagbladet.no.

Samtidig har ranerne slått til mot Nordea-banken i byen, og den hadde ikke flyttet.

Øyenvitner forteller til Aftonbladet at mennene brukte slegger til å slå inn vinduet og motorsag for å komme seg inn i lokalet. I tillegg ble det avfyrt flere skudd.

Vel inne i lokalet må de ha fått seg en skikkelig overraskelse: Banken hadde flyttet til nye lokaler for noen få dager siden.

Vitnet, som jobber like ved banken, forteller den svenske avisen at han og kollegaene gjemte seg da ranerne begynte å skyte.

- Det var uhyggelig, spesielt da de begynte å skyte.

EN AV TO: Ranerne prøvde å slå til mot to banker. Men de fant bare en bank i et av lokalene, denne Nordeabanken, den andre hadde flyttet. Foto: LINN MALMÈN/Värmlands Folkblad
EN AV TO: Ranerne prøvde å slå til mot to banker. Men de fant bare en bank i et av lokalene, denne Nordeabanken, den andre hadde flyttet. Foto: LINN MALMÈN/Värmlands Folkblad Vis mer

Politiet opplyser at en sivil politimann kom først til åstedet. Da han fulgte etter ranerne ble bilen hans beskutt.

Samtidig har ranerne slått til mot Nordea-banken i den lille byen som ligger rett ved grensa til Norge, melder Värmlands Folkblad.

Ifølge Expressen var det minst tre gjerningsmenn.

En bevæpnet mann holdt vakt utenfor banken, mens de andre gikk inn. Vakten som stod på utsiden av banken skjøt mot privatpersoner som kom for nærme.

Etter omtrent ti minutter kom de svartkledde ranerne ut fra banken, bærende på svarte vesker. De forsvant i en sølvgrå Volvo, melder Expressen.

Bilen ble senere funnet brennende i skogen. 

- Det røk fortsatt av den og felgene hadde smeltet, sier Tomas Johansson som var på stedet, til Aftonbladet.

Norsk politi er ennå ikke varslet i saken, får Dagbladet.no opplyst.

Brutalt ran av to banker rett ved norskegrensa

Årjäng ligger bare 63 kilometer fra Charlottenberg, som opplevde et brutalt dobbeltbankran 19. mai i år.

Også den gang ble Westra Värmlands sparebank og Nordea rammet.

- Bankran er en problemstilling vi som bank må leve med. Men det blir et stort problem for samfunnet når noen tar seg til rette på denne måten, og tar hele byer som gisler. Det er skremmende, sier Öivind Neiman til Dagbladet.no.