Brutalt ran mot Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelps kontor i Kosovo ble brutalt ranet i natt. To vakter ble holdt opp mot en vegg og truet med pistoler av de tre bevæpnede ranerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ranet skjedde mellom klokka 01 og 02 natt til i dag. Tre bevæpnede menn kjørte en van gjennom porten til Norsk Folkehjelps kontor i byen Pec. En av vaktene sto utenfor porten, mens den andre var på innsiden. Den ene vakta ble truet til å gi fra seg nøklene sine, og begge ble trykket opp mot en vegg ved inngangen og truet med pistoler.

- Vaktene fikk korte kommandoer på albansk, som: «Lås opp» og «Hvor er safen», sier , sier informasjonssjef Ivar Christiansen til Dagbladet :på nettet.

Ransutbyttet ble på 12 000 kroner.

- Ranet var svært brutalt for vaktene. De var veldig fortvilte da de fikk varslet om ranet. Så langt ser det ut til å gå bra med dem. De ble ikke fysisk skadd under ranet, og de kjenner risikoen ved jobben. Men de har blitt debriefet i hele dag, og vi skal følge dem opp ytterligere, sier Christiansen.

Begge vaktene var lokale vakter, i alderen 25 til 30 år. Saken etterforskes nå av FNs politi i Kosovo.

Det er første gang Norsk Folkehjelps kontor i Kosovo har blitt utsatt for et slikt innbrudd. Samme natt ble Halo Trusts og Save the childrens kontor i Pec ranet. Hvorvidt det er en sammenheng mellom ranene, er foreløpig ikke klart.