Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brutalt ranet i piratdrosje i Oslo

- En marerittsituasjon, sier det ene offeret.

ANGRENDE RANERE: Ranerne angra sine tilståtte synder da rettssaken mot dem gikk i Oslo tingrett.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
ANGRENDE RANERE: Ranerne angra sine tilståtte synder da rettssaken mot dem gikk i Oslo tingrett. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn på 25 og 27 år må sone i fengsel etter at de ranet to personer i løpet av en januarnatt i 2011 mens de kjørte pirattaxi. Kundene ble plassert i baksetet i en tre-dørs BMW. Sittende uten noe sted å rømme i baksetet ble de bedt om å oppgi bankkortinformasjon mens de ble truet med en luftpistol.

Oslo tingrett skriver i straffeutmålingen i dommen:

- De aktuelle ranene har vært skremmende for de fornærmede fordi de begge ble truet med et våpen samtidig som de satt innesperret i en trang bil uten mulighet for å rømme.

Begge de to tiltalte erkjente straffskyld i retten.

- Mareritt Hendelsene skjedde 9. januar i fjor. Første offer forklarte i retten at han hadde stått i kø utenfor et utested på Solli plass i Oslo da han bestemte seg for å dra tilbake til festen han kom fra. Han hoppet inn i en pirattaxi.

Offeret forklarte at han var «god og full» og at han ble sluppet inn i baksetet på tre-dørsbilen. Etter å ha opplyst om at han ønsket å betale med kort, ble han bedt om å gi fra seg bankkort og kode. Da han sa han ikke husket koden, tok en av ranerne fram en pistol og truet ham, fortalte han i retten. Det ble senere tatt ut 9000 kroner fra kortet hans.

Noen timer senere samme natt satte en ny mann seg inn baksetet i pirattaxien. Da han innså at bilen kjørte en annen vei enn han ønsket, ba han sjåføren om å stanse. Da ble luftpistolen tatt frem og han ble bedt om å gi fra seg nøkler og bankkort.

- Det er jo selvfølgelig en marerittsituasjon å sitte fast bak i bilen slik, sier offeret til Dagbladet.

Han ønsker å være anonym, men sier at det har gått bra med ham etter hendelsen. Da han hadde gitt fra seg kortet, gikk en av ranerne inn på en Deli de Luca-kiosk og tok ut 1800 kroner fra mannens konto. Like etterpå ble han sluppet ut av bilen.

- Jeg kasta meg inn i en taxi og ba den kjøre den veien ransbilen kjørte. Jeg fikk notert bilnummeret og ringte politiet, sier offeret til Dagbladet.

Angrende ranere Det var med på å felle mennene. Det var angrende ranere i retten, ifølge deres forsvarere. Advokat Ketil Magnus Berg forsvarte 25-åringen. Han ble dømt til fengsel i ett år og fire måneder , hvorav fire av månedene ble gjort betinget. Mannen mistet også førerkortet for alltid.

- Min klient angrer sterkt på det han var med på. Han ba de fornærmede om unnskyldning i retten, og har hele tiden vært klar for å ta sin straff, sier Berg til Dagbladet.

FORSVARTE 25-ÅRINGEN: Advokat Ketil Magnus Berg hos advokatfirmaet Furuholmen.
Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
FORSVARTE 25-ÅRINGEN: Advokat Ketil Magnus Berg hos advokatfirmaet Furuholmen. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer

Advokat Torgeir S. Falkum forsvarte 27-åringen i retten. Han ble dømt til ett år og tre måneders fengsel, hvorav fire av månedene ble gjort betinga.

- I retten beklaget han og angret veldig det han hadde påført de fornærmede, sier Falkum til Dagbladet.

Politiadvokat Liv Aasberg Corneliussen  i Oslo-politiet var aktor i retten.

- Dommen er i henhold til påtalemyndighetens påstand om straff, og vi mener den er riktig, sier Corneliussen.

FORSVARTE 27-ÅRINGEN: Advokat Torgeir T. Falkum hos advokatfirmaet Storrvik.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FORSVARTE 27-ÅRINGEN: Advokat Torgeir T. Falkum hos advokatfirmaet Storrvik. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media