Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brutalt sjalusidrama

Med barna i bilen kjørte den 28 år gamle kvinnen ned den nye samboeren til eksmannen. I går kveld ble hun siktet for legemsfornærmelse med særlig farlig redskap - en bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er foreløpig siste kapittel i et volds- og sjalusidrama som politiet mener til nå har vært av privat karakter. I et brev fra Oslo-politiet til mannen datert 26. februar i år heter det:

«Slik konflikten har utviklet seg til nå, er dette åpenbart en konflikt som er politi og påtalemyndighet uvedkommende. Om jeg kan tillate meg å være frittalende, har politi og påtalemyndighet andre og mer presserende arbeidsoppgaver å bruke tid og ressurser på.» Kopi ble sendt til konfliktrådet.

Påstår drapsforsøk

28-åringen og eksmannen er separert, etter samlivsbrudd i fjor sommer. Eksmannen har ved flere anledninger anmeldt 28-åringen for trusler, sjikane og vold. De har to barn sammen. Det var i Oslo ved 16-tida i går at 28-åringen kjørte over eksmannens nye samboer.

- Dette var et drapsforsøk, sier eksmannen til Dagbladet.

De tidligere ektefellene har en avtale om at den tidligere kona skal hente barna klokka 16.00 på søndager. I går ønsket ikke sønnen å sette seg inn i bilen til mora. Vitner forteller til Dagbladet at faren plasserte sønnen i bilen. Sønnen rullet ned vinduet og ville ha en klem av faren og den nye samboeren. Da den nye samboeren klemte gutten, satte ekskona bilen, en Opel Astra stasjonsvogn, i revers og ga gass.

Fikk sårskader

Samboeren fikk beina under hjula, og ekskona stoppet opp, før hun nok en gang satt bilen i revers. Samboeren ble liggende igjen på bakken, og hylte av smerte. Hun ble fraktet bort i ambulanse for behandling på legevakta for sårskader.

- Barna gråt og ville ut av bilen, forteller vitner til Dagbladet.

Eksmannen forteller til Dagbladet at den nye samboeren er kusina til den tidligere kona, og at dette handler om æressaker.

- Familien til min tidligere samboer har sagt en rekke ganger at de skal drepe min nye samboer. Jeg og samboeren har anmeldt forholdet en rekke ganger. Det er ikke første gangen hun blir angrepet. Vi er fryktelig skuffet over politiet, som har henlagt alle sakene, sier faren til Dagbladet

- Familien til ekskona har en rekke ganger sagt at de skal hevne mitt nye forhold. De snakker om øye for øye, tann for tann. Her snakker vi om vietnamesiske æresbegreper, sier mannen. Familien kommer opprinnelig fra Vietnam, men har bodd i Norge i over 20 år og er norske statsborgere.

Saken henlagt

- Vi har en rekke ganger bedt om politibeskyttelse uten at det har skjedd noe, sier mannen. Han forteller at han er svært nervøs for hva resten av familien nå vil foreta seg. Politiadvokat Sjak R. Haaheim henla saken:

- I straffesaken finnes det ikke bevis som er 100 prosent sikre. Istedenfor å arkivere saken sendte jeg den videre til konfliktrådet, fordi det ulmer en konflikt i bakgrunnen, sier Haaheim. Brevet som eksmannen har fått fra politiet, gjør likestillingsdirektør Mona Larsen-Asp rasende.

- Volden er ikke privat. Politiet må begynne å ta disse sakene på alvor. Nå har vi nok av eksempler på at dette ikke er tilfelle. Hvor mange saker skal til før politiet får øynene opp? Det er ikke noe som heter den private sfære når det gjelder vold, sier Larsen-Asp til Dagbladet.

Hun har de siste åra rettet søkelyset mot politiets manglende kunnskap i familievoldssaker.

VAR ØYENVITNER: Far og sønn er vitne til at ekskona blir pågrepet av politiet. Ekskona og hennes familie har tidligere vært anmeldt for trusler og vold, men politiet har henlagt sakene.
BLE HENTET: Barnevernsvakta hentet ungene umiddelbart etter den dramatiske hendelsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media