Brutalt slått ned av sykkeltyver

Frederic Hauge på sykehus med bruddskade. - Veldig alvorlig sak, sier politiet.

 I HARDT VÆR:  Bellona-leder Frederic Hauge på plass i Louisiania i mai i år i forbindelse med oljekatastrofen i Mexicogolfen. Natt til søndag ble han slått ned og skadd da han skulle stoppe sykkeltyver utenfor sitt eget hjem på Grünerløkka i Oslo. ARKIVFOTO: CASEY E. KELBAUGH.
I HARDT VÆR: Bellona-leder Frederic Hauge på plass i Louisiania i mai i år i forbindelse med oljekatastrofen i Mexicogolfen. Natt til søndag ble han slått ned og skadd da han skulle stoppe sykkeltyver utenfor sitt eget hjem på Grünerløkka i Oslo. ARKIVFOTO: CASEY E. KELBAUGH.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bellona-leder Frederic Hauge ble slått ned og skadd da han skulle forsøke å stoppe to sykkeltyver utenfor bygården der han bor på Grünerløkka i Oslo natt til søndag.

Politiet vil i morgen vurdere om to menn, 25 og 26 år, skal framstilles for varetektsfengsling, opplyser politiadvokat og påtaleansvarlig ved Grønland politistasjon, Kai-Gunnar Schwed Nygård, til Dagbladet.
 
Begge er siktet for legemsbeskadigelse, og politiet håper i løpet av dagen å komme i kontakt med vitner.

Ikke våpen - Vi ser veldig alvorlig på denne episoden. Det er ikke noe som tyder på at voldsepisoden har blitt utløst av annet enn at fornærmede prøvde å stoppe en straffbare handling, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Det er ikke beslaglagt slagvåpen eller andre gjenstander i saken.

Politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård bekrefter at fornærmede fortsatt ligger på sykehus mandag formiddag.

Politiet ble varslet ved 00.50-tiden natt til søndag om voldsepisoden.

Informasjonsansvarlig Anne Karin Sæther i Bellona opplyser til VG Nett at Frederic Hauge dermed ikke kommer til å dra til klimatoppmøtet i Cancun i Mexico i dag som planlagt.

Bruddskade - Han har en bruddskade og trenger flere ukers hvile. Dette kunne gått mye verre, sier Sæther.

Bellona sender likevel en stor delegasjon til klimatoppmøtet.

Politiadvokat Scwed Nygård sier til Dagbladet at fornærmede satt inne i familiens leilighet da han så at noen var i ferd med å stjele en sykkel ute på gata. Han gikk ut og like etter ble han slått ned.

Politiadvokaten er foreløpig ikke sikker hvem som varslet først. En av de siktede ble pågrepet like etter, den andre på søndag formiddag.