Brutalt syn i skiløypa: - Veldig provoserende

Fant død rev uten forlabber - hengende i et tre i skiløype.

DØD REV: Da Toril gikk tur med hunden søndag formiddag, oppdaget hun plutselig denne døde reven, som hang fra et tre. Foto: Toril Dybdal.
DØD REV: Da Toril gikk tur med hunden søndag formiddag, oppdaget hun plutselig denne døde reven, som hang fra et tre. Foto: Toril Dybdal.Vis mer

«Hvem er det som gjør noe slikt i et boligfelt, i ei skiløype i Skogveien i Bardu? Dette er ikke akseptabelt», skrev Toril Dybdal på Facebook-side iBardu søndag kveld.

Bildet hun delte med teksten viser en død rev uten forlabber, hengt opp i et tre.

HENGT OPP: Noen har hengt opp den døde reven i et tre i en skiløype. Foto: Toril Dybdal.
HENGT OPP: Noen har hengt opp den døde reven i et tre i en skiløype. Foto: Toril Dybdal. Vis mer

Det var Nordlys som omtalte saken først.

- Provoserende

Dybdal luftet hunden sin på Setermoen i Bardu da hun oppdaget revekadaveret.

- Vi bor i et område der vi har skiløyper rett ved siden av. Jeg gikk 300 meter inn i skiløypa, og plutselig hang det en rev der, sier Dybdal til Dagbladet.

Hun forteller videre at det er masse barn som ferdes i skiløypene.

- Jeg synes ikke noe om det. Det er påske og mange er ute på ski. Det er veldig provoserende. Hvorfor noen har gjort det vet jeg ikke. Vi har diskutert det her. Det er ikke normalt å gjøre, sier hun.

Facebook-reaksjoner

Innlegget hun la ut på iBardu har skapt engasjement i kommentarfeltet, hvor mange tror det er en jeger som står bak ugjerningen.

En person forteller at han selv er jeger, og beskriver dette som uakseptabel oppførsel fra en jeger.

«Denne personen har også kuttet forbena, for å få utbetalt skuddpremie for reven. Det minste denne personen kunne gjort, var å ta med seg liket og fått det destruert på skikkelig vis», skriver personen videre.

«Sånne jegere burde få bot eller rett og slett få fratatt jaktlisensen om de ikke kan vise mer respekt for dyr!» skriver en annen person.

En tredje håper den eventuelle jegeren «er voksen nok til å stå fram, beklage og ta ned reven.»

- Ikke greit

Dybdal forsøkte å få fatt i viltnemnda i kommunen etter revefunnet, før svigerbroren til slutt kontaktet politiet, skriver Nordlys.

I kraft av å være ordfører, er Toralf Heimdal (Sp) også leder i viltnemnda i kommunen.

- Det er klart at det ikke er bra. Det er vanskelig å si om det er en jeger som har hengt reven opp, eller om det er noen andre. Det har jeg ikke lyst til å spekulere i. Uansett om den er lovlig felt, er det ikke greit å henge den opp slik, sier Heimdal til lokalavisa.

Politiet bekrefter også overfor avisa at de er kjent med saken.