Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Brutt vedtak ? Godt spørsmål

Frp: - Sp skader politikkens omdømme.

 MENER JA  - MÅTTE STEMME NEI:  Senterpartiets justpolitiske talskvinne Kennjy Klinge. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix.
MENER JA - MÅTTE STEMME NEI: Senterpartiets justpolitiske talskvinne Kennjy Klinge. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiets justispolitiske talskvinne Jenny Klinge var blant dem i stortingsgruppa som gikk inn for et nasjonalt tiggeforbud.

Men flertallet sa nei i dag.

Dermed blir det ikke flertall i Stortinget for rgjeringens forslag, og justisdepartementet bestemte seg for å trekkke forslaget - og legge saken død - like etter.

I et intervju med Vårt Land for mindre enn to uker siden var Jenny Klinge klar på at hun er tilhenger av et nasjonalt forbud.

Hun bekrefter at hun fortsatt er tilhenger, etter at hennes syn falt i stortingsgruppa.

Ikke omkamp
- Dette er en vanskelig sak for mange i Senterpartiet. Men når stortingsgruppa så tydelig har truffet et vedtak, er det ikke aktuelt for meg å delta i noen omkamp, sier Klinge til NTB etter at partiets stortingsrepresentanter kom til en annen konklusjon enn landsmøtet.

Hun holder fast ved at det riktige ville være å innføre en nasjonalt forbud mot tigging.

- Men når flertallet i stortingsgruppa mener noe annet, så forholder jeg meg til det. Da er det også ryddigst å si ifra nå, sier hun Klinge.

- Er landsmøtevedtaket brutt?

- Godt spørsmål. Vi klargjorde det lokale tiggeforbudet i fjor sommer og kom sånn sett et stykke videre. I tillegg må stortingsgruppa forholde seg til den politiske situasjonen som oppstår mellom landsmøtene, sier hun.

Klinge mener saken kom skjevt ut da høringsforslaget fra regjeringen ble kjent.

- Det er det ingen tvil om. Men uansett ville det aldri ha vært aktuelt for Senterpartiet å forby noen å hjelpe andre, understreker hun.

Frp: - Skader politikkens omdømme
Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann, Ulf Leirstein, er skuffet over det han kaller et rent avtalebrudd fra Senterpartiets side. Han sier forslaget om et nasjonalt tiggeforbud nå legges dødt.

- Jeg har ikke sans for at avtaler brytes. Jeg forutsetter at folk holder avtaler de inngår også i politikken, sier Leirstein til NTB.

Høringsforslaget fra Justisdepartementet fikk hard medfart, men Leirstein sier regjeringspartiene var mer enn villige til å forhandle med Sp om ordlyd og innhold.

- Det var allerede booket møter om dette til uka, sier Frp-representanten.

Han mener Senterpartiets opptreden er til skade for politikkens omdømme.

(NTB/Dagbladet).

-  POLITIKERE I VANRY:  Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann Ulf Leirstein er lite fornøyd med Senterpartiets opptreden i tiggeforbud-saken.
Foto: Knut Falch, NTB Scanpix.
- POLITIKERE I VANRY: Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann Ulf Leirstein er lite fornøyd med Senterpartiets opptreden i tiggeforbud-saken. Foto: Knut Falch, NTB Scanpix. Vis mer