«Brydde seg mer om hester enn om barna»

Den engelske dronningen brydde seg mer om hester enn om barna sine og har vært en dårlig mor. En ny dokumentar sjokkerer britene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den engelske kongefamilien har vært i hardt vær i mange år. Tre kongelige skilsmisser, pikante avsløringer av tåslikking og telefonsamtaler, utroskap, uvennskap og ikke minst dronningens manglende reaksjon etter at Diana døde, har satt den engelske kongefamilien i et grelt lys blant mange briter.

Foretrakk plikten

Programskaperen Graham Turner har viet to programmer til kongefamiliens historie og samliv. Der avsløres flere detaljer, ifølge Telegraph.

- Hvis dronningen hadde brydd seg halvparten så mye om å oppdra barna sine som å trene hestene sine, så hadde ikke kongefamilien hatt slike problemer, sier en tidligere sekretær i programmet.

- Det var altfor lett for henne å si «Jeg har bunker med papirer som jeg må gå gjennom. Det er min konstitusjonelle plikt, og jeg vil heller gjøre det enn å krangle med mine sønner, min datter eller min mor.» Hun tilbrakte altfor lite tid med familien, sier kilden.

En av prins Charles'tidligere sekretærer sier det samme:

- Hvis hun hadde tilbrakt mindre tid med papirbunkene og tatt morsrollen mer alvorlig, så hadde det gått bedre. Ja, hun er flink med statsministre. Men er hun flink med sin egen sønn? Og hvilken av de to tingene er viktigst?

Kildene sier at dronningen har vært en perfekt dronning, men en fraværende mor. Venner av dronning Elisabeth og prins Philip avslører at det aldrende ekteparet har svært dårlig samvittighet overfor barna, spesielt overfor Charles, som giftet seg ulykkelig mens hele verden så på i stedet for å få kvinnen han allerede den gangen elsket, Camilla Parker-Bowles.

- Hvor gjorde vi feil? Og hva kan jeg gjøre nå? Charles er allerede i 40-årene! skal dronningen ha sagt for noen år siden.

- Hun føler stor skyld, sier vennene til Graham Turner.

Brydde seg ikke om Charles

Tidligere ansatte som aldri før har uttalt seg negativt, tar blade t fra munnen. De mener at dronning Elisabeth har oversett Charles både som sønn og tronarving og at hun ikke har gitt ham noen ballast i livet.

- Ytterst, ytterst mangelfullt, er jeg redd, sier én.

En av lekekameratene til den nå voksne tronarvingene beskriver hvordan Charles nærmest fikk audiens hos sin mor.

- Han hadde en time etter te med Mummy, men også de møtene manglet varme, sier han.

- Hvis jeg hadde vært Charles, hadde jeg følt at moren min var følelseskald. Faren hans ble alltid sur for noe, for nær sagt hva som helst. Faktum er at ingen av dem var der noe særlig.

Verken dronning Elisabeth eller prins Philip visste når Charles var ferdig i militæret. Venner som var tilstede på middag på Balmoral, husker at telefonen ringte og at prins Philip pratet med sønnen. Etterpå spurte dronning Elisabeth sin mann hvordan Charles hadde det. «Han er ferdig i militæret neste uke», svarte Philip, hvorpå dronningen så overrasket ut:

«Jeg trodde ikke at han var ferdig før til våren.»

Så mye kont akt hadde de med tronarvingen.

En annen beskriver de ulykkelige kongelige barna, Charles, Anne, Andrew og Edward, enda krassere:

- Egentlig var de nøkkelbarn som tilfeldigvis bodde i palasser.

UPOPULÆR:</B> Charles fikk lite oppmerksomhet av foreldrene sine. Da de fikk vite om forholdet til den gifte Camilla Parker-Bowles på 70-tallet, valgte de å tie det i hjel i stedet for å hjelpe den ulykkelig forelskede sønnen sin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer