Brygger opp til bråk

I Svolvær er kampen om båtplasser så hard at noen må gå rettens vei for å beholde plassene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVOLVÆR (Dagbladet): For flere år siden kjøpte Jarle Johansen, Stig Tobiassen, Reidar Johansen og Karstein Friksen båtplass ved brygga til AutoMarinen Båt AS i Svolvær. Nå prøver bedriften å nullstille kjøpene. De vil bygge en ny og atskillig bedre brygge.

Tilbudet om å kjøpe plassen på nytt synes de fire er uhørt.

-  Det føles som tyveri, mener Jarle Johansen. Han betalte 7 500 for 10 år siden.-  Kjeltring- og gangstervirksomhet, følger Friksen opp, som i sin tid betalte 11 500. Nå må han ut med 37 500 for en plass med tre meters bredde, mens den største plassen koster 75 000.

Forskjellsbehandling

Gjengen har skaffet advokathjelp for å beholde plassene sine.

-  Dette blir jo som å selge en parkeringsplass, så legge asfalt og forsøke å selge den på nytt, mener advokat Bernhard Halvorsen Jr.

Styreleder i AutoMarinen AS Svein Erik Drechler ønsker ikke å kommentere saken.

Bedriften hevder at de har leid plassene av AutoMarinen Eiendom AS, og derfor ikke kunne solgt plassene. Men advokat Halvorsen mener å kunne bevise at det er samme personer som styrer begge bedrifter.

Tidligere har andre fått penger igjen for sitt kjøp av plass ved samme brygge.

En av dem er sorenskriveren i Lofoten, Rolf Eidissen.

-  Det ser ut som personer med makt og innflytelse blir tatt hensyn til, mener Halvorsen Jr.

Sorenskriveren i Lofoten tingrett har erklært seg inhabil i saken, og Vesterålen tingrett behandler nå en begjæring om midlertidig forføyning.

-  Vi frykter at AutoMarinen Båt AS vil flytte brygga uten vårt samtykke, sier Halvorsen, som også tar ut søksmål mot bedriften.

Vurderer anmeldelse

Det skal i første omgang behandles i forliksrådet, før det eventuelt blir rettssak.

-  Vi vurderer å politianmelde bedriften for mulig underslag, fordi de ikke har overholdt sine vedlikeholdsforpliktelser, sier Halvorsen.500 kr har hans klienter innbetalt årlig, til vedlikehold som de mener ikke er utført.

AutoMarinen Båt AS har tilbudt klientene å overta brygga hvis den flyttes 100 meter.

-  Det har jo også med beliggenhet å gjøre, værmessig ligger vi aldeles glimrende der vi er, sier Johansen.

- GANGSTERVIRKSOMHET: Karstein Friksen (bakerst f.v.), advokat Bernard Halvorsen, Jarle Johansen og Reidar Johansen (foran) varsler bråk om båtplassene som AutoMarinen Båt AS i Svolvær vil ta fra dem.