Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brygger opp til lokal kamp

E.C. Dahls Bryggeri i Trondheim kan bli neste offer for effektiviseringen i Ringnes-konsernet. Da blir det bråk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Mye tyder på at Ringnes har behov for å samle en større del av produksjonen sin til Oslo. Skjer det med E.C. Dahls Bryggerier, blir det liv.

- Jeg forstår godt at folk i Stavanger-området reagerer. Hvis Dahls blir neste bryggeri som skal flyttes, kommer vi nok til å røre på oss. Vi er glad i ølet vårt, sier D.D.E vokalist Bjarne Brøndbo.

Utsolgt

- En flytting vil skape veldig sterke reaksjoner. Da skal selv jeg begynne å drikke øl hver dag, sier tidligere trondheimsordfører Marvin Wiseth.

Konserndirektøren i Sparebank 1 Midt-Norge tror Ringnes undervurderte ølpatriotismen i Rogaland da de la ned Tou.

- I deres hoder kom folk til å være sure i tre-fire dager. Men denne saken viser hvor sterke forbrukerne er når de står sammen. Dette handler ikke bare om øl, men også tradisjon, tilhørighet og kultur, sier Wiseth.

Imens feier en lokalpatriotisk bølge over Stavanger. I går lanserte nystartede Lervig Aktiebryggeri en konkurrerende pilsner.

- Hele den første ladningen på 75000 liter er solgt ut til butikker og utesteder før noen har smakt det. Noe sånt har jeg aldri hørt om før, sier Dag Kibsgaard-Petersen, direktør i Macks Ølbryggeri, som produserer det nye ølet.

- Forbannelse

Aldri før har han opplevd større etterspørsel etter en ny øltype. Oljebyens nye patriotøl ble født 4. juli, knapt en måned etter at Ringnes vedtok å legge ned Tou-bryggeriet.

- Dette ølet er laget i entusiasme, forbannelse og kjærlighet til lokalsamfunnet, sa styreformann Lauritz Hansen under lanseringen i går.

NYKOMMER: Slik ser den ut, Lervig Aktiebryggeris Sommer-øl. Mack-direktør Dag Kibsgaard-Petersen har hatt rekordstor etterspørsel etter det nye ølet i dagligvaremarkedet.