Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bryggeri sikter høyt

St. Hallvards Bryggeri startet ølproduksjon for kun et halvt år siden. Nå hevder de å være hovedstadens største.

Tester varene: St. Hallvards-gründer Anders Roede vil øke produksjonen til 500.000 liter om fem år. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
Tester varene: St. Hallvards-gründer Anders Roede vil øke produksjonen til 500.000 liter om fem år. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Med en kapasitet på 500.000 liter hevder St. Hallvards å være Oslos største bryggeri, kun et halvt år etter at ølproduksjonen startet. Om fem år ­regner bryggeriet med å omsette for 20 millioner kroner, skriver Finansavisen.

- Vi klinket til og satset stort. Vi har en årlig kapasitet på 500.000 liter. Det gjør oss til Oslos største bryggeri, sier Anders Roede, som lyder tittelen bryggesjauer i St. Hallvards Bryggeri.

Crowdfunding Sammen med Christian Salicath og Edvard Rødseth ønsket han å ta en posisjon innen hovedstadens bryggerinæring.

De tre gründerne satset på crowdfunding — eller folkefinansiering. Slik fikk de inn 450 aksjonærer og 1,3 millioner kroner, noe som ifølge Roede er norsk rekord i crowdfunding. I tillegg fikk de blant annet Lava Invest, som eies av folkene bak restauranter som Smalhans, Strand og Hitchhiker, vinimportselskapet Norwegian Beverage Group og bryggeutstyrsleverandøren Brygge­land med på eiersiden.

- Dermed har vi fått med oss en leverandør, en distributør, restauranter som kan selge ølet og 450 meget lojale kunder, forteller Roede til avisen.

Totalt ble det hentet inn 5,8 millioner kroner, noe han tror er nok. De tre gründerne eier i dag 5 prosent hver.

100.000 liter - Vi skal havne blant de fem-ti største håndverksbryggeriene i Norge, sier Roede, som har ambisjonene på plass og forventer en produksjon på 100.000 liter St. Hallvards-øl i løpet av de første tolv månedene.

Deretter skal produksjonen økes med rundt 100.000 liter årlig.

- Med en produksjon på 500.000 liter om fem år er det realistisk at vi omsetter for 20 millioner kroner, forteller han til avisen.

Direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen tror man nærmer seg en overetablering i bryggeribransjen, og Roede medgir at det nok hadde vært enklere hvis de hadde startet tidligere.

- Men jeg tror likevel ikke vi er for sent ute. Vi er det eneste bryggeriet i Norge med overkapasitet, sier bryggesjaueren til Finansavisen.

Flere nyheter: Tar norsk øleventyr ut i verden
Håver inn på mikrobrygg
Satser millioner på landsdekkende ølkjede

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media