KAN FÅ DAGBØTER: Helsedirektoratet mener nnettstedet til bryggeri - og drikkevareforeningen, Drikkeglede.no, fremstår som et bevisst og ønsket lovbrudd på alkoholreklamelovgivningen. Faksimile: Drikkeglede.no.
KAN FÅ DAGBØTER: Helsedirektoratet mener nnettstedet til bryggeri - og drikkevareforeningen, Drikkeglede.no, fremstår som et bevisst og ønsket lovbrudd på alkoholreklamelovgivningen. Faksimile: Drikkeglede.no.Vis mer

Bryggeriforeningen må fjerne alkoholbilder fra nett

Kan få dagbøter på 25 000 kroner hvis de ikke sletter innen 1. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både bryggeri - og drikkevareforeningen og Aass bryggeri kan få dagbøter på opp mot 25.000 kroner, hvis de ikke sletter bilder av øl fra hjemmesidene sine innen 1. august.

Helsedirektoratet mener illustrasjonsbilder av øl sammen med mat strider med forbudet mot alkoholreklame, melder det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Direktoratet mener nettstedet til bryggeri - og drikkevareforeningen, Drikkeglede.no, fremstår som et bevisst og ønsket lovbrudd. Det er gjort for å fremprovosere en regelendring, eller rettslig prøving av reklameforbudets grenser, ifølge Helsedirektoratet. Forbudet gjelder også nyhetssaker knyttet til ølstevner og lignende, samt forbrukerstoff om øl på nettsiden.

- Vedtaket er bare trist, og rammer arbeidet for å skape en sunn og ansvarlig ølkultur, sier direktør Petter Nome i Bryggeriforeningen. De ønsker å anke vedtaket til Markedsrådet. (©NTB)