Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bryllup ble til gravferd - nå skal barndomskjæresten få svar

Denne uken startet rettssaken i New York. Sean Bell (23) skulle giftet seg samme dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I november 2006 ble den forlovede tobarnsfaren Sean Bell (23) skutt og drept og kameratene hans Joseph Guzman (31) Trent Benefield (27) hardt skadet av sivile politimenn på jobb i New York. 

Når de tre mennene skal kjøre av gårde i bilen de hadde parkert utenfor strippeklubben Kalua Cabaret, forsøker en sivil politimann å stanse dem.

Bell og vennene setter fart for å komme unna, men treffer politimannen og deretter en politibil. Deretter begynner flere politimenn å skyte inn i bilen, men treffer også en annen bil og tilfeldigheter gjør trolig at andre ingen blir skadet.

Les Politiet i New York skjøt tre menn i utdrikningslag

10 sekunder - 50 kuler

I løpet av 10 sekunder avfyrte politimennene 50 skudd mot bilen til kameratene. Kulene flyr i alle retninger. Bell var på utdrikningslag med de to kameratene. Han skulle gifte seg med barndomskjæresten Nicole Paultre-Bell samme dag.

De hadde to døtre, en datter på fem år og en liten baby på fem måneder. Familien hadde bedt 160 gjester fra hele landet til bryllupet.

Paultre-Bell var på plass under rettsaken denne uken og har annonsert at hun skal møte helt fram til en dom foreligger.

STØTTE: Sean Bells forlovede Nicole Paultre-Bell og borgerrettsforkjemper Reverend Al Sharpton følger rettsaken. Foto: STEPHEN CHERNIN/AFP
STØTTE: Sean Bells forlovede Nicole Paultre-Bell og borgerrettsforkjemper Reverend Al Sharpton følger rettsaken. Foto: STEPHEN CHERNIN/AFP Vis mer

Tre politimenn står tiltalt i saken som nå går i New York, melder CNN.

Vitner har fortalt at skudd ble løsnet uten forvarsel.

Les - Det er som i Det ville vesten

- Ikke noe uhell

Aktoratet åpnet med å fastslå at hendelsen ikke bare var resultatet av uheldige omstendigheter.

- Det vil bli klart at det som hendte ikke kan forklares som et uhell eller en feiltakelse, sier aktoratets Charles Testagrossa.

Forsvaret hevder på sin side at Bell var full og «ute av kontroll» den morgenen politiet avfyrte de 50 skuddene som pepret bilen følget satt i, traff en nærstående bil og omgivelsene rundt.

- Bell skal ha sleng banneord mot en annen person da han forlot klubben og Guzman skal ha sagt «go get my gat («gat» er slang for pistol, red. anm.)», sier Anthony Ricco, den mord-sikte depolitimannen Gescard Isnoras.

image: Bryllup ble til gravferd - nå skal barndomskjæresten få svar

Isnora avfyrte 11 av de 50 skuddene den morgenen.

Prøvde å kjøre over politiet?

Rico hevder videre at Bell, på Guzmans oppfordring, prøvde å kjøre ned Isnora med bilen de tre satt i. Isnora beskyldes selv av aktoratet for å verken vise fram politiskiltet sitt eller vente på støtte fra flere politimenn. Han skal også ha gitt motstridende ordre til Bell og vennene.

Også politimannen Michael Oliver er tiltalt for drap, men har erklært seg ikke skyldig. Aktoratet mener den tredje tiltalte, Mark Cooper, har opptrådt uansvarlig og farlig. Til dette erklærer han seg ikke skyldig.

Oliver avfyrte 31 skudd, inkludert dem som drepte Bell. Cooper avfyrte fire.

Oliver og Isnora risikerer 25 års fengsel om de blir funnet skyldige. Cooper risikerer opptil to år.

Bloomberg ut mot politiet

- Det er uakseptabelt eller uforklarlig at det ble avfyrt 50 skudd, men det er opp til politietterforskningen å finne ut hva som virkelig skjedde, sa Bloomberg i slutten av november etter skytingen.

ETTERLOT SEG FAMILIE: Sean Bell (23) etterlot seg en forloved og to barn. Nå kjemper barndomskjæresten Nicole Paultre-Bell for å at politifolkene bak skytingen skal straffes.
TOBARNSFAR: Sean Bell og Nicole Paultre skulle gifte seg ettermiddagen etter skytingen. Her poserer de på et familiefoto sammen med datteren.
SKADET FOR LIVET: Joseph Guzman ankom retten i New York.
31 SKUDD: Michael Oliver avfyrte 31 skudd, inkludert dem som drepte Bell.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media