Bryllup gir overtids-kaos

Utsettelsen av bryllupet til prins Charles og Camilla Parker Bowles har gitt politiet i London logistikk-hodepine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyttingen av bryllupet fra fredag til lørdag har ført til at hundrevis av politifolk må kalles inn på en fridag. Og denne fridagen bruker svært mange av dem på å spille bedriftsfotball, skriver nettstedet thisislondon.

Antall politifolk ved Windsor Castle skal ikke reduseres, og derfor må over tusen personer fra to politistyrker droppe fotball og publiv lørdag.

- Det var en komplisert planlegging i utgangspunktet, og utsettelsen har ikke gjort det noe enklere. Vi skal klare det, men det blir dyrt, sier en kilde til nettstedet.

Ifølge regelverket skal politifolk ha ti dagers varsel når de blir bedt om å arbeider overtid. Jo seinere de får beskjed jo mer overtid får de. Kostnadene var beregnet til 11 millioner kroner, men nå regner man med at beløpet vil bli det dobbelte.

Politiet er forberedt på at bryllupet kan være et mål for terrorister, antiroyalister eller bråkmakere. Politiet vil ha skarpskyttere på hustakene på hele ruta fra Guildhall til Windsor Castle.

Luftrommet over området vil også høyst sannsynlig bli stengt.

MÅTTE UTSETTE: Prins Charles og Camilla Parker Bowles måtte utsette bryllupet på grunn av pavens død. Det skaper problemer for politiet. Foto: Scanpix/AP
MÅTTE UTSETTE: Prins Charles og Camilla Parker Bowles måtte utsette bryllupet på grunn av pavens død. Det skaper problemer for politiet. Foto: Scanpix/AP Vis mer