Bryllup på Stiftsgården

Bryllupsfesten til prinsesse Märtha Louise og hennes forlovede Ari Behn skal holdes på Stiftsgården i Trondheim etter vielsen i Nidarosdomen 24. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ble klart etter et planleggingsmøte i Trondheim mandag. Der var både representanter fra Slottet, Statsministerens kontor og Utenriksdepartementet til stede sammen med blant andre fylkesmann Kåre Gjønnes, politimester Per M. Marum, biskop Finn Wagle, ordfører Liv Sandven og generalmajor Kjell Narve Ludvigsen.

Den staselige Stiftsgården har vært benyttet ved flere store anledninger, sist da kongeparet feiret sine 60-årsdager i 1997. Den gang måtte det reises et telt i hagen for å få plass nok til både borddekking og dans.

Stiftsgården er den største trebygningen i Norden, og ble oppført i perioden 1774-78. Siden 1906 har den vært Trondheims kongeresidens. Bygningen er i rokokkostil med enkelte barokke trekk, og har rundt 70 rom.

(NTB)

FEIRER I STIFTSGÅRDEN: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal ha bryllupsfesten på Stiftsgården i Trondheim sentrum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer