Bryllupet er utsatt

Prins Charles\' kontor varsler endringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er begravelsen av paven på fredag som krasjer med det britiske kongehusets bryllupsplaner. Da Charles og Camilla forlovet seg i februar varslet de at bryllupet skulle stå fredag 8. april.

Nå opplyser Charles kontor ved Clarence House at bryllupet er flyttet til lørdag 9. april.

Charles og Camilla tok avgjørelsen om å flytte bryllupet etter at han avsluttet skiferien sin i Sveits tidligere enn planlagt i dag, opplyser en talsmann for prinsen.

Charles får ingen rolig oppladning til bryllupet. Han skal nemlig til Roma for å representere dronning Elizabeth i begravelsen. Hit kommer verdens mektigste på fredag, blant andre det amerikanske presidentparet. Camilla Parker Bowles deltar ikke.

Charles kom ned fra fjellet i dag for å delta i minnehøytideligheten for paven i Westminster Cathedral i London i dag. Her deltar også Camilla, ifølge talmannen.

Vielsen lørdag går som planlagt hos byfogden i Windsor vest for London. Etter den borgerlige vielsen skal den anglikanske kirkes overhode, erkebiskop av Canterbury dr. Rowan Williams, gi Charles og Camilla sin velsignelse i St. George-kapellet på Windsor slott.

FORLOVET SEG I FEBRUAR:</B> Nå er bryllupet utsatt.