Bryllupet i Tbilisi

En familie med adelige røtter til 500-tallet kan komme tilbake på tronen i Georgia. Hvor går Russlands omland; fram, tilbake, eller i sirkel?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Ingen klaget over mulig incest da David Bagrationi-Mukhraneli nylig giftet seg med sin fjerne slektning Anna Bagrationi-Gruzinskij. Det var århundrets bryllup i den georgiske hovedstaden Tbilisi. To framtredende medlemmer av Bagrationi-slekten hadde fått hverandre i et tradisjonelt georgisk bryllup.

Familien Bagrationi satt på tronen i 1000 år, fra 800-tallet til 1800-tallet, og ledet folket i med- og motgang. Bilder av gammel storhet kom veltende inn over den stolte nasjonen i Kaukasus med denne pakten. Og med president Mikhail Saakasjvilis katastrofale krigstokt inn i Sør-Ossetia i august i fjor i friskt minne – hva er galt med en konge eller dronning på tronen? 40 prosent av georgierne sier ja. Men i Georgia, som ble kristnet på 300-tallet, taler patriarken med en stemme som høres – og ikke som en norsk preses – og han sier. «Det georgiske folket må lære seg å akseptere et slikt statssystem (arvelig monarki). I Bagrationi-familien må vi finne et verdig barn, eller oppdra et, som i sin tid vil ta over tronen». Sånn tenker mange i det landet som mest iherdig forsøker å nærme seg Vesten i det som mer og mer er Russlands innflytelsessfære. Kanskje kommer et verdig kongsemne ut av Annas og Davids allianse?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer