Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bryllupet vil koste klimaet dyrt

Bryllupet mellom prins William og Kate Middleton fører til store klimautslipp, har forskere i New Zealand regnet ut.

KLIMAREGNSKAP: Bryllupsfans camper i nærheten av Westminster Abbey i natt. Nå har forskere fra New Zeeland regnet ut at bryllupet mellom prins William og Kate Middleton fører til store klimautslipp. Foto: Elizabeth Dalziel / AP / Scanpix
KLIMAREGNSKAP: Bryllupsfans camper i nærheten av Westminster Abbey i natt. Nå har forskere fra New Zeeland regnet ut at bryllupet mellom prins William og Kate Middleton fører til store klimautslipp. Foto: Elizabeth Dalziel / AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tankesmia Landscare Research har regnet seg fram til at prinsebryllupet i London vil føre til at det slippes ut 6.750 tonn mer CO2 enn ellers.

Det tilsvarer utslippet fra en jumbojet som flyr 723 ganger tur retur London og New Zealand, konstaterer forskerne.

Utslippene tilsvarer ellers hva 1.230 britiske husholdninger slipper ut i løpet av et år, og blir på rundt tolv ganger mer enn det Buckingham Palace årlig har på samvittigheten.

Landscare Research har kalkulert utslippene ved å se på hvor mange gjester som er invitert og hvor i verden de kommer fra.

De har også kalkulert utslippene fra de mange hundre tusen som har valfartet til London i håp om å få et glimt av de nygifte, samt fra hotellene mange av dem skal bo på.

Flere andre utslippskilder er også tatt med i regnestykket, som viser at prinsebryllupet vil koste klimaet dyrt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media