Bryllups-middagen reddet

Kjøkkenet på Slottet er endelig godkjent av næringsmiddeltilsynet i Oslo. Det kongelige slott har tidligere fått kritikk fra tilsynet, men nå er alt i orden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar i år var det kommunale næringsmiddeltilsynet i Oslo på inspeksjon i kjøkkenet der bryllupsmaten skal lages 25. august. Under inspeksjonen ble det klart at kjøkkenet manglet et internt kontrollsystem alle serveringssteder plikter å ha.

- Kritikken vi fikk var berettiget, men jeg synes vi har vært raske med å utbedre mangelen, sier hoffintendant Lise Harlem til NTB.

Nå har Slottet laget skriftlig dokumentasjon på at kjøkkenet utfører oppgavene i henhold til fastlagte rutiner. Fredag fikk Slottet brev fra tilsynet om at kjøkkenet nå er godkjent.

Lise Harlem forsikrer at gjestene i kronprinsbryllupet ikke trenger å bekymre seg for om maten holder mål.

- Selve matlagingen har vi aldri fått noe kritikk for. Det næringsmiddeltilsynet påpekte var at det manglet skriftlig dokumentasjon, og det hadde vi ikke da de var på inspeksjon, sier Harlem.

Kjøkkenet på Slottet har en basisbemanning på fire kokker og to kantineassistenter. I tillegg tilkaller de ekstra bemanning ved behov.

- Når vi får ekstrahjelper og vikarer, må vi sørge for at de er inne i de rutinene som gjelder. Det er noe av det vi nå har laget skriftlige rutiner for, forklarer hoffintendanten.

  • Kravet om internkontrollsystem er laget for at alle norske bedrifter skal ha de samme reglene for hvordan matvarer skal tilberedes, oppbevares og kontrolleres.
FÅR MAT:Slottskjøkkenet er godkjent, og dermed blir det bryllups-middag på Mette-Marit og Haakon.