Bryllups-stim for Bondevik

Statsminister Kjell Magne Bondevik må være blant landets mest populære bryllupsgjester. I helga skal han i sitt sjette bryllup siden mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVERN (Dagbladet): Statsministeren, som i går holdt sitt sommertreff for pressen på Citadell-øya i Vestfold for sjuende gang, dro rett fra pressemøtet til Gardermoen og videre til Molde, hvor han skal være bryllupsgjest.

Forrige helg var han i sommerens femte bryllup, og i hele tre av bryllupene har han også viet ekteparet.

Men Bondeviks bryllupsstatistikk inngikk ikke i hans gjennomgang over hva regjeringen har utrettet og akter å utrette i år.

Ingen særlige nyheter

En sommerbrun og opplagt statsminister markerte i går at årets ferie, ei uke i Molde og tre uker i Brunlanes, er over.

Søndag starter høsten første arbeidsoppgave, nordisk statsministermøte på Island.

Bondevik har i sommer vakt en viss oppsikt ved å nevne i et sommerintervju at han følger Fedon Lindbergs råd om spise færre poteter.

-  Dette ser ut til å ha utløst sterkere reaksjoner enn sultkatastrofen i Darfur, bemerket statsministeren, før han startet en gjennomgang av regjeringens planer for «økt valgfrihet og større mangfold», uten å røpe særlig store nyheter.

Skattelette?

Trass i rekordhøye oljepriser og en oljeformue som ved årets slutt antas å ha vokst til 1000 milliarder kroner, vil ikke Bondevik bekrefte at dette bedrer mulighetene å gjennomføre regjeringens løfter om skattelette. Det gjenstår 12 milliarder i forhold til hva regjeringen har satt som mål.

-  Jeg håper vi skal finne rom for noe, men vi skal også styrke velferdsordninger som for eksempel utbygging av psykiatrien, sier han.

Overdrevet uro

Uro og spenning innen KrF har preget mediene også denne sommeren, men Bondevik mener bildet ikke er riktig.

-  Medienes framstilling av uroen i KrF er betydelig overdrevet, sier Bondevik og viser til at partiet sist høst hadde en grundig landsstyredebatt om sin deltakelse i samarbeidsregjeringen og at konklusjonen der var klar: «Vi fortsetter.»

-  Jeg har tro på at vi får et valgresultat som er bedre enn hva målingene i det siste har vist, sier han.

-  Vi skal legge fram et sterkt regnskap på neste partilandsmøte over hva vi har oppnådd. De siste sju åra har KrF vært et nøkkelparti med stor innflytelse i norsk politikk. Det bør også telle med i vurderingen av vår innsats, sier statsminister Bondevik.