Bryllupsbilde avslørte tyveri

Innehaveren av brudebutikken reagerte da hun så bryllupsannonsene i lokalavisen. Det oppklarte et fire måneder gammelt mysterium...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjolen til en av brudene som smilte til butikkinnehaver Linda Purdey fra avissidene så merkelig kjent ut. Ved nærmere ettersyn mente hun også å ha sett brudeparet en gang før. Nemlig like før brudens kjole forsvant fra stativet sitt i Purdeys butikk.

Linda Purdey fra Devon i England gikk til politiet med sin mistanke. De nygifte ble arrestert, og i går erklærte den 30 år gamle trebarns-bruden seg medskyldig i kjole-tyveri.

Stasen hadde en utsalgspris på 4500 norske kroner. Nå er bruden ilagt en bot på 2500 kroner.

Ektemannen (26) har tidligere erkjent å ha stjålet kjolen, og venter nå på straffeutmålingen.

Aktor Christopher Bennet sier til avisa Daily Telegraph at paret besøkte Purdeys butikk i juni på jakt etter en brudekjole. Da de forlot butikken og gikk ut i en ventende bil, gjorde en annen kunde innehaveren oppmerksom på den manglende kjolen. Purdey politianmeldte tyveriet, men paret ble aldri tatt. Før de giftet seg i oktober, og smilende stilte til fotografering. Bildet ble trykket i bryllupsspalten til lokalavisa the Herald Express i Torquay.

- Dette var første gang på 11 år at en av brudekjolene våre ble stjålet, så jeg husket den godt. Jeg var overrasket over at hun hadde mot til å sette et bilde av seg selv med en stjålet brudekjole i avisen, sier fru Purdell til Daily Telegraph.