Bryllupsbilen

Når Haakon og Mette-Marit gifter seg, vil de vinke til folket fra Norges mest velholdte veteranbil. Vi testet Slottets legendariske Lincoln kabriolet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slottets svarte Lincoln Continental skal brukes i sitt andre kongelige bryllup. Sist var i 1968 da Harald og Sonja giftet seg. Senere er bilen solgt og eies nå av Terje Grannum Johansen som eier firmaet Bislet Limousine og United Coachbuilders. Firmaet er kongelige hoffleverandør av Slottets flotteste biler.

Den historiske Lincoln kabriolet ble tatt i innbytte når Slottet skulle ha en annen bil. Den blir pleiet og stelt slik at den ser ut som ny. Alt på bilen er originalt. Den ble levert til Slottet i 1960 og er en av de ytterst få Lincoln kabriolet som fortsatt er hundre prosent i den stand den ble levert. Unikt er kabrioleten som kan lukes og åpnes ved bare å trykke på en liten knapp.

Veier 3,2 tonn

Bilen veier utrolig 3,2 tonn og har en 7,5 liters V8 bensinmotor på 340 HK. Bilen har alt mulig av utstyr og er 5,62 meter lang. Det helt unike med bilen er at den har fire dører og samtidig kabriolet. Dørene går mot hverandre og møtes i en liten dørstolpe.

Bilen er produsert av Ford (som eide Lincoln) og var en eksklusiv statsbil som det var få forunt å kjøpe og eie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer