Bryllupsflukten blir film

Rømningsbruden Jennifer Wilbanks (32) diktet opp tidenes kidnappingshistorie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jennifer Wilbanks fra småbyen Duluth ble kjent over hele USA da hun i april forsvant fire dager før sitt eget bryllup.

Politiet satte i gang en storstilt menneskejakt. Alle følte med brudgommen John Mason, som måtte avlyse festen for 600 gjester da kjæresten ikke dukket opp til bryllupsdagen. Kvinnens familie utlovet en dusør på 100 000 dollar i saken.

Noen dager seinere ringte Wilbanks sin forlovede fra en kiosk i New Mexico. Da politi rykket ut for å hente henne, diktet hun opp en historie om at hun var blitt kidnappet under en joggetur. 32-åringen løy og sa hun var blitt bortført og voldtatt.

- Hun var redd, hun visste ikke hvor hun var, uttalte en rundlurt John Mason.

Tatt i løgn

Politiet fant snart sprekker i Wilbanks forklaring. 32-åringen innrømmet at kidnappingshistorien var løgn, og hevdet at hun hadde rømt fra det forestående bryllupet på grunn av personlige problemer.

Wilbanks ble tiltalt for falsk forklaring, og i begynnelsen av juni ble hun dømt til to års prøvetid.

Dommeren krevde i tillegg at hun må gjøre 120 timer samfunnstjeneste, fortsette å gå til psykolog og betale deler av politiets leteutgifter.

- Jeg er oppriktig lei meg for handlingene mine, sa hun i retten.

Bryllupsflukten har for alltid gitt Wilbanks tilnavnet «Runaway bride» - etter filmen der Julia Roberts stakk av fra sitt kommende bryllup på grunn av kalde føtter.

John Mason har imidlertid valgt å bli ved forlovedens side. Wilbanks hadde fortsatt på seg forlovelsesringen da hun sto i retten.

Blir film

Siste nytt er at Wilbanks har inngått en avtale med medieselskapet ReganMedia om filmrettighetene til historien. Planen er å selge filmen inn til tv-stasjoner, melder CNN.

- Jeg ser fram til å utvikle manuset sammen med Wilbanks og Mason. Historien handler om kjærlighet og tilgivelse, sier ReganMedia-sjef Judith Regan.

Det er uvisst om rømningsbruden allerede har mottatt penger, men avtalen kan bli verdt store penger i framtida. Det er en rød klut for lokalpolitiet som måtte punge ut nærmere 300 000 kroner på leteaksjonen.

- Jeg synes personlig at det er irriterende at hun kan tjene penger på dette, men juridisk sett er det ingenting jeg kan gjøre, sier aktor Danny Porter, som førte rettssaken mot Wilbanks.• Brud stakk av fra eget bryllup

• Fluktbrud risikerer fengsel

• Fikk to års prøvetid

RUNAWAY BRIDE - DEN ORGINALE»: Julia Roberts spilte hovedrollen i filmen som ga Jennifer Wilbanks hennes tilnavn. Nå har virkelighetens rømningsbrud solgt filmrettighetene. Kanskje tittelen blir «Runaway Bride 2»?
I RETTEN: Jennifer Wilbanks ble idømt to års prøvetid for å ha diktet opp kidnapping.
ETTERLYST: I hjembyen Duluth ble det hengt opp digre plakater av Jennifer. Da løgnene hennes kom for dagen, ble setningen «Saken er løst: Kalde føtter» føyd til etterlysningsteksten.
FRYKTET DET VERSTE: John Mason var overlykkelig da han fikk vite at forloveden var i live.