FOREBYGGER SKILSMISSER: Kirker i Aarhus i Danmark tilbyr nå nygifte skilsmisseforebyggende parterapi. Foto: Jens Sølvberg/Samfoto
FOREBYGGER SKILSMISSER: Kirker i Aarhus i Danmark tilbyr nå nygifte skilsmisseforebyggende parterapi. Foto: Jens Sølvberg/SamfotoVis mer

Bryllupsgave mot skilsmisser: Presten gir nygifte samlivskurs

Danske kirker går nye veier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Aarhus i Danmark får nå alle nygifte et tilbud om 15 timers forebyggende parterapi i bryllupsgave av presten, melder danske DR.

Kirkas nye tiltak mot skilsmisser skal ha blitt tatt godt imot av bruder og brudgommer.

- Over hele linja er det positive tilbakemeldinger om at parene har fått gode verktøy til å mestre de utfordringer som oppstår i et parforhold, sier sekretariatsleder Flemming Lindeløf Rasmussen fra Folkekirke-Samvirket i Aarhus.

Kirka understreker at samlivskurset, som leveres av Center for Familieudvikling, verken er politisk eller religiøst.

De nygifte har akkurat lovet hverandre troskap i gode og onde tider, men Rasmussen mener likevel at kurset i å holde liv i parforholdet så absolutt har noe for seg.

- Vi må konstaterere at det er lettere sagt enn gjort. Skilsmissetallene er meget høye, så vi synes det er bra at kirka kan tilby noe, også etter vielsen. At kirka kan tilby hjelp til å holde fast ved det forholdet man har inngått, sier Rasmussen.

Det nye tilbudet fra kirkene i Aarhus er finansiert av et privat fond.