Bryllupsgaven til folket

Trondheim Elektroniske Kunstsenter gir deg muligheten til å være med på festen. Fra pcen din.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Royal Sims of Norway heter bryllupsgaven fra Trondheim Elektroniske Kunstsenter (TEKS) til deg og meg. Gaven er en versjon av det populære dataspillet Sims, som syv kreative sjeler ved TEKS har laget en annerledes vri på.

Det nedlastbare spillet inneholder slottet i tillegg til det vanlige og originale Sims-universet, med ekstrafigurene fra kongefamilien. I tillegg har TEKS laget «hangaround»-figurer som Per Heimly, Kjetil Rolness, Anne Cath Herland, og Sven O. Høiby.

- Vi hadde egentlig tenkt å lage boksen og gi den i bryllupsgave. Det ble det desverre ikke tid til, men kanskje vi lager den og gir den til dem i ettertid. Jeg regner med at de har selvironi nok til å ta det, sier daglig leder i TEKS, Espen Gangvik, til Dagbladet.no.

I stedet er det vi som får gleden av å menge oss med de kjente og kjære personene i og rundt kongefamilien.

- Det handler om å komme på likefot med norske celebriteter. Det er en tradisjon innen Sims for det. I andre Sims-skins kan du feste sammen med Britney Spears.

Gangvik mener spillet var en helt naturlig ting for dem å lage, og ønsker også en diskusjon rundt de grunnleggende reglene for familieforhold.

- Sims er bygget rundt en amerikansk kjernefamilie, mens forholdene rundt kongehuset har jo gjort kongefamilien til en moderne norsk familie. Vi ønsker en diskusjon om reglene for familier som Sims er bygget rundt også gjelder i dagens familiesituasjoner.

Gangvik hevder også at det er helt tilfeldig at for eksempel Sven O. Høiby kollapser på slottsfesten TEKS gir oss smakebiter fra.

- Verktøyet vi har laget er helt nøytralt, det er spillet som genererer folks oppførsel. Det ligger ingen føringer på hvordan de forskjellige karakterene skal oppføre seg, sier han, og er spent på om noen skriver inn sine spillhistorier til ham.

I mellomtiden kan du laste ned spillet her.

PARTY PARTY: På fest i the Royal Sims, Trondheim-style. Sven O. Høiby ligger på gulvet.
POOLPARTY: Bassenget hører med i en kongelig versjon av Sims. Her stuper dronningen uti.
SLOTTET: Og sånn ser slottet ut i spillet.