Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bryllupsgjest varslet statsministeren: - De bør be om unnskyldning

Kvinnen mener statsministeren og Venstre-lederen ikke har tatt saken på alvor.

ÅPNET LANDSMØTE: Venstre er i samlet til landsmøte på Jessheim i Akershus denne helga. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
ÅPNET LANDSMØTE: Venstre er i samlet til landsmøte på Jessheim i Akershus denne helga. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uka gikk Sp-politiker Ola Borten Moe ut mot Venstre-leder Trine Skei Grande for hennes uttalelser om en episode som skjedde i Borten Moes bryllup for ti år siden.

En slektning av Borten Moe har fortalt at han hadde frivillig sex med Grande på festen. På dette tidspunktet var han 17 år, Grande 38 år og nestleder i Venstre. Borten Moe reagerte på hvordan saken slik han oppfattet den var blitt omtalt som en rykteflom.

- Min slektning fortjener ikke å bli mistenkeliggjort, skrev Borten Moe. Slektningen har seinere bekreftet overfor Dagbladet at Borten Moe gikk ut med dette i forståelse med ham.

Bryllupsgjest varslet

Saken fortsetter å prege landsmøtet til Venstre, som åpnet i dag.

En av bryllupsgjestene forteller i kveld til NRK og Adressa at hun har varslet statsministeren om Grandes oppførsel i bryllupet.

Kvinnen, Gro Spieler, er en nabo og venn av familien.

Hun mener ifølge NRK at det ser ut som to av Norges mektigste kvinner ikke tar saken på alvor, og reagerer på hvordan mannen i saken er behandla i offentligheten i ettertid.

– Trine Skei Grande og statsministeren må faktisk be om unnskyldning, mener hun.

Vil ikke kommentere

Tidligere denne uka skrev VG at Grandes rådgivere hadde framstilt den nå 26 år gamle mannen som har fortalt om sex med Grande, som ustabil.

Grandes statssekretær Jan Christian Kolstø sier i kveld til Dagbladet at de har avvist dette før.

- Jeg vil ikke kommentere dette i det hele tatt, sier Grande om saken. På spørsmål om hun blir svekket som leder av saken, svarer Grande med å vise til responsen hun fikk på talen sin til landsmøtet i dag.

- Tror du det ut fra applausen i stad? Det får du nesten avgjøre selv, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!