Bryllupsgjester kjørte i døden

Minst 48 personer omkom da lastebilen de satt i kjørte utenfor et stup i de indiske fjellene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lastebilen var pakket med bryllupsgjester, da den kjørte av den bratte fjellveien og utfor et stup i den nordlige delstaten Uttaranchal i India.

- Det ble funnet 45 døde personer på stedet. Ytterligere tre personer døde på vei til sykehuset, sier den lokale sorenskriveren Rakesh Kumas til BBC.

- 18 personer har blitt fraktet til nærmeste sykehus. Tilstanden til flere av de sårede er alvorlig, opplyser Kumas. Myndighetene frykter at dødstallene vil fortsette å stige.

Årsaken til ulykken er foreløpig uviss, melder AP.

Kjørte i elv

Hvert år mister hundrevis av mennesker livet på de indiske veiene. Mange av ulykkene skyldes at kjøretøyene er i dårlig stand.

- I april  falt en buss ned et mer enn hundre meter dypt stup i denne delstaten, sier Kumas.

Samme dag mistet over 50 bryllupsgjester livet da bussen de satt i kjørte ut i en kanal i delstaten Assam. Det skal ha vært dårlige bremser som forårsaket ulykken.

DENNE BUSSEN FALT NED ET OVER HUNDRE METER DYPT JUV I JANUAR, I EN DELSTAT NORD I INDIA: Den gangen mistet minst 54 mennesker livet. Foto: Scanpix
DENNE BUSSEN FALT NED ET OVER HUNDRE METER DYPT JUV I JANUAR, I EN DELSTAT NORD I INDIA: Den gangen mistet minst 54 mennesker livet. Foto: Scanpix Vis mer