Bryllupsgjester med på kapringen?

Ifølge nyhetsmeldinger fra Afghanistan kan så mange som 40 mennesker, som angivelig skulle til et bryllup, være innblandet i kapringen av flyet som fortsatt står på Stansted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen fra Afghanistan nådde Europa i kveld, og har blitt gjengitt av flere europeiske nyhetsbyråer.

Bryllupsgjestene skulle angivelig til den afghanske byen Mazar-i-Sharif.

Det er fortsatt et mysterium hvorfor det afghanske flyet ble kapret og tvunget til London. Britisk politi vil ikke bekrefte at kapringen er en slags kollektiv søknad om politisk asyl i Storbritannia.

Kaprerne har fortsatt ikke satt fram noen politiske krav, eller krav om asyl. Det eneste de har forlangt, er mat, drikke og rengjøring av toalettene, sier politiets talsmann John Brougthon.

151 mennesker forbereder seg nå på sin fjerde natt om bord i det kaprede flyet. Politiets forhandlere og kaprerne har gjenopprettet en slags gjensidig tillit, etter at fire besetningsmedlemmer klarte å rømme fra flyet natt til i dag.

Mannskapets flukt skapte en svært spent stemning i det kaprede flyet. Noen timer etter at kapteinen, annenflygeren og to andre besetningsmedlemmer klarte rømme, ble et femte besetningsmedlem, en flyvert, dyttet ut av flyet.

Politiet var redde for at flukten kunne få negative følger for gislene som var igjen i flyet, men onsdag kveld var det lite som tydet på det.

- Forhandlingene utvikler seg meget positivt, sier Broughton.

Mangelen på klare politiske krav har bidratt til spekulasjonene om at hele flykapringen kan dreie seg om et eller annet slags fortvilt forsøk på å skaffe seg politisk asyl i Storbritannia.