Bryllupsministeren

Statsminister, prest og pappa Kjell Magne Bondevik var tydelig stolt da han giftet bort sin eneste datter i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg var mer nervøs og spent enn jeg har vært på lang tid, sa Kjell Magne Bondevik etter å ha viet datteren Hildegunn Bondevik og Waldemar J. Weima Lager i Stavern kirke går ettermiddag.

Gårsdagens bryllup er den tredje i rekken denne våren for statsministeren. 15. mai viet han Erik Solheim og Gry Ulverud, og 29. mai kunne han erklære Kolbotn- og landslagsspilleren i fotball, Solveig Gulbrandsen og Espen Andreassen for rette ektefolk. Ytterligere to bryllup venter «bryllupsministeren» denne sommeren, men da som gjest.

Ubekvemme

Utenfor Stavern kirke ventet et stort pressekorps på å få bilde av statsministeren sammen med brudeparet. Og selv om Bondevik i sin tale til brud og brudgom understreket at dette var deres dag, var det statsministeren i rollen som prest og pappa som fikk det meste av oppmerksomheten.

Hildegunn Bondevik (30) og Waldemar J. Weima Lager (33) holdt seg forsiktig i bakgrunnen, og var tydelig ubekvemme med all oppmerksomheten.

Pappas livvakt

Det er godt over et år siden Hildegunn møtte Waldemar i Nordmarka i Oslo første gang. Hun som statsministerens eneste datter, han som statsministerens livvakt.

-  Han var jo en av flere livvakter, og jeg husker Bjørg sa at kanskje en av disse ville passe for Hildegunn, kunne Bondevik avsløre.

-  Han er perfekt, konstaterte Bjørg Bondevik, og strålte om kapp med sin mann.

Etter gårsdagens bryllup er alle tre barna i familien Bondevik gift. Alle valgte de sin far til å foreta vielsen.

-  Jeg er veldig glad for at de valgte meg som prest, sa Bondevik, som også førte datteren opp kirkegulvet før han skiftet til prestekjole bak alteret.

-  Hildegunn er min øyensten. Vi er like utålmodige og glade i fart og spenning begge to.

Om lag hundre mennesker var til stede i Stavern kirke da Bondevik byttet ut KrF-politikk med lovord om kjærligheten. Verken salmer eller valg av skiftlesning overrasket, men mørkkledde livvakter med ledninger bak øret og statsministerens personlige sekretær avslørte likevel at dette ikke var et helt vanlig bryllup.

-  Kjærligheten er glovarm mellom dere, sa Bondevik og smilte fornøyd mot brudeparet, etterfulgt av latter fra menigheten.

VIET AV FAR: Optiker Hildegunn Bondevik fikk sin Waldemar J. Weima Lager i går. Han har tidligere jobbet som livvakt for Kjell Magne Bondevik, men etter at forholdet til Hildegunn ble kjent, har Lager fått andre oppgaver ved livvaktsseksjonen ved Oslo politidistrikt.