Bryllupsnatta på stuegolvet

SKI: Bjørg Elin Huseby og Arve Eide er kandidater til prisen for årets stussligste bryllupsnatt. Den ble tilbrakt på golvet og sofaen i egen stue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da hotelldrømmen i Drøbak gikk i knas, kunne det nybakte ekteparet ikke engang krype oppi egen dobbeltseng. Den var opptatt av langveisfarende bryllupsgjester.

Ved 06-tida i går morges la den utslitte brudgommen og en forgrått brud seg derfor i sin egen stue:

Han på golvet, hun på sofaen.

- Vi er utrolig skuffet og forbannet. Bryllupet fram til vi ankom Renskaug Hotell i Drøbak, var fantastisk. Resten er rene tragedien, sier Bjørg og Arve.

Stengt dør

Det nysmidde ekteparet forlot sin egen fest og 70 gjester ved Folkets Hus på hjemstedet Ski rett etter halv fire natt til i går.

- Jeg hadde bestilt en liten leilighet i hotellet ei drøy uke i forveien. Jeg fikk lykkønskninger og beskjed om at vi kunne komme så seint vi ville. Vi trengte heller ikke å tenke på å sjekke ut klokka 12, forteller brudgom Arve.

De ankom Drøbak klokka 04.00. Bare ikledd smoking og brudekjole ble paret møtt av ei stengt hotelldør.

Uenige

- Det var kaldt i Drøbak, flere grader minus, og vi begynte fortvilt å banke på døra og ringe på. Men ingen lukket opp, forteller brudeparet, som hevder at det tok 20 iskalde minutter før de klarte å oppnå kontakt med to bartendere som drev og ryddet i en stengt bar i hotellets andre etasje.

Brudeparet og eieren av hotellet er uenige om hva som skjedde etter at de nygifte kom til den stengte hotelldøra.

- De to bartenderne kunne ikke hjelpe oss. De skaffet imidlertid telefonnummeret til hotelleieren, som vi ringte. Vi ga ham ti minutters frist til å innfinne seg. Han nektet å komme - sa at han ikke kunne. Vi ventet ti minutter - deretter bestilte vi drosje og dro, sier Arve og Bjørg.

Hotelleier Leon Eide og bartender Terje Johansen har en annen versjon:

- De to ankom hotellet svært seint, og det kan sikkert stemme at de ble stående utenfor. Nattevakta var da på en runde i bygget og kunne ikke åpne. Men etterpå ble de godt ivaretatt av to bartendere samt nattevakta, som kom til. Han tilbød brudeparet den bestilte leiligheten.

Den var pyntet og champagne var satt fram. Men brudeparet nektet, sier Eide.

Eide hevder brudeparet kontaktet ham hjemme, og forlangte at han skulle komme innen to minutter.

- Jeg sa at jeg trengte ti, men det ville de ikke høre på. Da jeg kom til hotellet, var brudeparet dratt, sier Eide.

- Urimelig

Brudeparet reagerer på hotelleierens versjon:

- Det faller på sin egen urimelighet. Hvorfor skulle vi nekte å ta inn der, når vi hadde forhåndsbestilt og kjørte drosje i to- tre mil for å komme dit? Det var ingen nattevakt til stede. Det var bare to bartendere der - punktum.

Dette må være et dårlig forsøk på å glatte over egen fadese, mener Arve Eide.

I stedet for en romantisk bryllupsnatt på det eneste hotellet i mils omkrets, kjørte brudeparet hjem til Ski. De dro til venninnen og naboen Pia Bakke Pedersen, toastmaster i bryllupet.

- Bjørg fikk sammenbrudd. Til slutt løp hun gråtende hjem, fortsatt i full brudestas, forteller venninnen.

  • Dagbladet oppnådde ikke kontakt med nattevakta i går kveld.

TRAGISK BRYLLUPSNATT: Her, på og under sofaen hjemme i stua, tilbrakte Bjørg Elin Huseby og Arve Eide sin første natt som rette ektefolk. De fikk litt av en nedtur da de ankom hotellet i Drøbak og måtte stå ute og fryse i flere minusgrader.