Bryllupsprogrammet klart

I morgen begynner bryllupsgjestene å komme til Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høye bølger, mottakelser, champagneskåler og allergitilpasset mat. Det er klart for tre dagers bryllupsfest i Trondheim.

Onsdag formiddag gjennomfører brudeparet sin første pliktopptreden i bryllupsuken, når paret holder pressekonferanse i Stiftsgården.

Første mulighet for gjestene til å skåle med hovedpersonene, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, blir på den nyåpnede Bølgen og Moi onsdag kveld.

Da er de fleste av de yngre gjestene på plass, og brudeparets venner er invitert til privat fest på trendrestauranten.

Eggen og krigsseilere

Fra det offisielle programmet som ble lagt fram tirsdag ettermiddag, kan man lese at de kongelige får en travel dag torsdag.

For de unge starter dagen med omvisning og muligens litt lek og moro på SINTEF, Stiftelsen for Industriell og Teknisk forskning i Trondheim. Her skal både roboter og kjøresimulatorer demonstreres og kanskje også prøvekjøres.

Deretter tar følget beina fatt. Neste stopp er Rosenborg Ballklub, der blant andre hovedtrener Nils Arne Eggen og sportsdirektør Rune Bratseth venter for å fortelle om suksessklubben.

Samtidig besøker kong Harald og dronning Sonja Trondhjems Kunstforening der de blant annet skal se fotoutstillingen «Kongens by». Kongen og dronningen tar også turen innom Havstein bo- og servicesenter før kong Harald på egen hånd besøker krigsseilernes klubbhus.

Prinsessetest

Et høydepunkt for mange trønderpiker blir det når Märtha Louise og Ari Behn stikker innom «Prinsessetesten» torsdag ettermiddag. Jenter fra 3-10 år skal blant annet vinke og neie kongelig og ligge på en haug madrasser med en ert nederst.

Deretter får brudeparet tre timers pause før det er på'n igjen med nytt festantrekk. Først inviterer Trondheim kommune til festforestilling i Olavshallen. Så slår regjeringen til med mottagelse på hotell Royal Garden tvers over gaten. Kvelden avsluttes med middag på Stiftsgården.

Den store dagen

Brudeparet blir hjemme mens de andre kongelige gjestene kan kutte ventetiden før vielsen fredag med en båttur til Munkholmen i Trondheimsfjorden.

Detaljene rundt vielsen på ettermiddagen holdes hemmelige og voktes på linje med kronjuvelene, men noe vet vi:

De fleste av de inviterte gjestene ankommer Nidarosdomen i buss, noen kjøres i representasjonsbiler, mens bruden og hennes far ankommer på hestevogn før vielsen starter klokken 16.00. Det er biskop Finn Wagle som skal vie prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

På grå løper skal så brudeparet og deres gjester spasere de rundt 700 meterne tilbake til Stiftsgården for bryllupsmiddag, taler, kake og vals.