Bryllupsteltet overtent på tre minutter

Ingen nødutgang - 100 gjester fanget i dødsfellen i Kuwait. Ulovlig, brennbart materiale.

BORTE PÅ TRE MINUTTER:  Sjokkerte mannlige bryllupsgjester, som var samlet i et separat lokale etter kuwaitisk skikk, kommer til branntomta der 41 kvinner og barn døde og 58 ble skadd da partyteltet brant ned lørdag kveld. Foto: NASSER WAJEH, AP/SCANPIX.
BORTE PÅ TRE MINUTTER: Sjokkerte mannlige bryllupsgjester, som var samlet i et separat lokale etter kuwaitisk skikk, kommer til branntomta der 41 kvinner og barn døde og 58 ble skadd da partyteltet brant ned lørdag kveld. Foto: NASSER WAJEH, AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bryllupstragedien i Kuwait kan komme til å få enda mer tragisk status enn de 41 dødsofrene som foreløpig er bekreftet av politi- og helsemyndighetene i oljestaten.Seks barn og 35 kvinner er bekreftet døde.

Myndighetene oppgir at «et titalls» bryllupsgjester blir behandlet på sykehus, flere med alvorlige skader. Ifølge BBC er det om lag 60 personer skadd i tillegg de 41 døde kvinner og barn.

Myndighetene opplyser i formiddag at 58 bryllupsgjester ligger på sykehus. Sju av dem har livstruende skader.Det provisoriske partyteltet med tette vegger helt ned til bakken, hadde ingen rømningsvei.Det er om lag 40 varmegrader i Kuwait på denne årstiden, og teltduken går helt ned til bakken for å holde varmen ute.

Tre minutter- Det tok bare tre minutter fra flammene tok tak til hele teltet var overtent, forteller brannsjefen i bydelen utenfor Kuwait City, Jassem al-Mansouri, til AP.

Teltet, som er 12 meter langt og kan gi plass til 180 mennesker, var dekket av en isolerende duk for å holde varmen ute. Også stålrørstolene inne i teltet var dekket isolerende, brennbart materiale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer