Brynerussen oppfordrer til å filme sex-samtykke

Det mener Dixi Ressurssenter mot voldtekt kanskje er litt for mye innstramming av knutereglene.

RUSSEKNUTER: Årets russ har bestemt seg for å stramme inn knutereglene litt. Brynerussen oppfordrer til å filme sex-samtykke. Her fra russefeiringen i 2009. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
RUSSEKNUTER: Årets russ har bestemt seg for å stramme inn knutereglene litt. Brynerussen oppfordrer til å filme sex-samtykke. Her fra russefeiringen i 2009. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Brynerussens knutelov heter det at knuter som innebærer seksuell kontakt, krever samtykke som må dokumenteres på film.

«Knuter av seksuell natur må med samtykke fra alle parter dokumenteres med videobevis FØR seansen foregår. Det er ikke gyldig dersom en eller flere parter er overstadig beruset», heter det i knuteloven, skriver Rogalands Avis.

- For at begge parter skal vite at det er greit å ha sex, ber vi dem om å filme at de samtykker til seansen.

- Også for russestyret er det bra å få en bekreftelse på at knutene skjer frivillig. Vi vil ikke at dumme ting skal skje, sier Selma Ree, russepresident for Brynerussen, til avisen.

Ris og ros

Dixi Ressurssenter mot voldtekt roser russen for innsatsen, men:

- Å filme samtykke til sex, er å dra forebyggingen litt langt. Hele poenget med samtykke er at man kommuniserer med hverandre, sjekker med hverandre underveis og får et språk for hva man har lyst til og ikke, sier pressekontakt Tina Skotnes til RA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer