Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektsanklager mot bartender på Brynestad-skipet «SeaDream I»

Brynestad-selskap saksøkt for 200 millioner kroner etter påstått cruise-voldtekt

Cruisegjest på norskeid skip anklager bartender for voldtekt.

LUKSUS: Om bord på dette skipet «SeaDream I», hevdes en voldtekt å ha funnet sted sommeren 2015, ifølge et ferskt søksmål. Foto: SeaDream Yacht Clubs pressefoto.
LUKSUS: Om bord på dette skipet «SeaDream I», hevdes en voldtekt å ha funnet sted sommeren 2015, ifølge et ferskt søksmål. Foto: SeaDream Yacht Clubs pressefoto. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en gjest på luksusskipet «SeaDream», skal cruise-drømmen ha blitt et mareritt.

Ifølge en stevning som før helgen kom inn til en domstol i Florida, ble hun rundt den 24. juni 2015 «brutalt voldtatt og/eller seksuelt angrepet» av en mann som da var bartender på skipet.

- Tragisk feil

Mannen skal ha holdt henne «mot hennes vilje bak en bar på skipet og stengt alle vinduer i nærheten». Det påfølgende overgrepet skal vedvart i en «utstrakt tidsperiode».

Cruisegjesten «trodde at mens hun var på skipet, var hun på et sikkert sted. Tragisk nok tok hun feil», skriver advokaten hennes i stevningen.

Kvinnen holder selskapet ansvarlig for angst, fysisk skade, tapte inntekter og behandlingsutgifter hun har blitt påført, og dessuten for ikke å ha sørget for tilstrekkelig sikre forhold om bord, og for ikke å ha beskyttet henne mot overgrep.

For dette krever hun en erstatning på hele 25 millioner dollar - altså drøye 200 millioner kroner.

Viser til pågående sakførsel

Søksmålet er reist mot både bartenderen og selskapet SeaDream Yacht Club, som eies av den norske forretningsmannen Atle Brynestad (63).

«SeaDream Yacht Club kan ikke diskutere pågående sakførsel», skriver talsmannen Michael Hicks på vegne av SeaDream Yacht Club, i en e-post til Dagbladet.

Dagbladet har siden søndag forsøkt å formidle våre spørsmål via e-post til Atle Brynestads adresse og SeaDream Yacht Clubs hovedkontor i Norge, men har ikke fått svar fra ham personlig.

Kvinnens advokat opplyser i en e-post til Dagbladet at bartenderen ikke har svart på henvendelser og at SeaDream ikke har kommentert anklagene.

«En anmeldelse er sendt til italiensk politi fordi det var der cruiset endte», skriver advokaten. Han opplyser at han ikke kjenner til noen politietterforskning av saken.

Dagbladet har ikke fått kontakt med bartenderen. Ifølge hans profil på det sosiale mediet LinkedIn er han på «utkikk etter nye muligheter» og har sluttet i SeaDream Yacht Club.

Har vunnet priser

SUKSESSFULL: Slik presenteres SeaDream Yacht Clubs eier Atle Brynestad på selskapets hjemmeside.
SUKSESSFULL: Slik presenteres SeaDream Yacht Clubs eier Atle Brynestad på selskapets hjemmeside. Vis mer

Atle Brynestads selskap SeaDream Yacht Club ble etablert i 2001, og har kontorer i Miami og Asker. Selskapet tilbyr luksusopphold på to tvillingskip - «megayachtene» «SeaDream I» og «SeaDream II» og - ifølge hjemmesida - «hittil ukjente nivåer av luksus og service».

I sommerhalvåret anløper skipene havner i Middelhavet, mens de i vinterhalvåret oppholder seg i Karibia. På selskapets hjemmeside framgår det at SeaDream Yacht Club har vunnet en rekke priser.

Fra tid til annen saksøkes cruisesselskaper av kunder, noe SeaDream Yacht Club opplevde også i 2014. Den gangen endte saken med et forlik året etter, som ble omtalt i Dagbladet.

3 Norske-konsernet

Ifølge 2015-årsrapporten til Atle Brynestads selskap 3 Norske as, datert mai 2016, inngår SeaDream Yacht Club i 3 Norske-konsernet sammen med selskapene Christiania GlasMagasin, Hadeland Glassverk og Porsgrunds Porselænsfabrikk. Konsernet har det siste tiåret vært gjennom betydelige omstruktureringer.

«Med skip uten lån, meget sterkt booking for 2016, lavere oljepriser og valuta som kun har gått i positivt retning for selskapet i den senere tid, så ligger SeaDream an til å få et av sine beste resultater noensinne», heter det i 2015-årsrapporten.

3 Norske-konsernet hadde i 2015 driftsinntekter på 920 millioner kroner, fikk et årsresultat etter skatt på 4,1 millioner kroner og hadde en bokført egenkapital på 316 millioner kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media