Comeback:  Atle Brynestad er på vei tilbake som en av Norges rikeste menn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Comeback: Atle Brynestad er på vei tilbake som en av Norges rikeste menn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Brynestad tilbake på rikingtoppen

Atle Brynestad har gjort opp Nordea-gjelden, beholdt «hjertebarna» og er igjen en av Norges rikeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): For å redde Hadeland Glassverk, Porsgrunds Porselænsfabrik og Christiania Glasmagasin fra CG Holding-konkursen, overtok Atle Brynestad et lån på 400 millioner kroner hos Nordea, skriver Finansavisen.

I år blir den siste gjelden knyttet til de to SeaDream-skipene gjort opp, og Brynestad er for tredje gang på vei mot milliardærstatus.

3 Norske-selskapene tjente 62 millioner kroner i fjor, i tillegg til at Smart Club-gründeren har betydelige merverdier i cruiseflåten.

- Det å betale i snitt 400.000 bare i avdrag hver eneste dag i rundt 1.000 arbeidsdager på rad har vært ekstremt krevende, sier Brynestad til Finansavisen.

En halv milliard Omsetningen i 3 Norske-konsernet landet på 774 millioner kroner i fjor, ned fra året i forveien på grunn av færre butikker.

- Det har vært ekstra krevende å skape nok kontantstrøm til avdrag da det vesentligste av opparbeidet arbeidskapital fortløpende har gått til å betale avdrag. Vi ser derfor frem til at vi gjennom 2014 også kan bygge arbeidskapital som igjen vil gi oss økt inntjening, sier Brynestad.

SeaDream-skipene er bokført til vel en kvart milliard kroner, men dersom man skulle bygget tilsvarende båter i dag ville prisen vært 80 til 100 millioner dollar.

Dermed bør Brynestad ifølge Finansavisen være god for rundt en halv milliard kroner i dag, noe som kan gi ham en plass på Kapitals 400-liste til høsten.

Flere nyheter Økte inntektene med 171 prosent
- De ødela Smart Club
Brynestad gjør comeback for 3. gang