Brynestads «Seadream» ble cruise-mareritt for pensjonert lærer

Atle Brynestads selskap SeaDream saksøkt for minst en halv million kroner.

DRIVER TVILLINGSKIP: Atle Brynestads cruiserederi Seadream Yacht Club driver tvillingskipene «Seadream I» og «Seadream II». Bildet viser «Seadream II». Hendelsen med den pensjonerte læreren skjedde på «Seadream I». Illustrasjon: Fra Seadreams Digital Press Kit
DRIVER TVILLINGSKIP: Atle Brynestads cruiserederi Seadream Yacht Club driver tvillingskipene «Seadream I» og «Seadream II». Bildet viser «Seadream II». Hendelsen med den pensjonerte læreren skjedde på «Seadream I». Illustrasjon: Fra Seadreams Digital Press KitVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferien ombord på Atle Brynestads (60) cruiseskip «Seadream I» ble ikke slik som den 77 år gamle kvinnen fra Tucson, Arizona hadde sett for seg.

Den 25. april i fjor, da hun dusjet ombord i skipet, gikk det helt galt.

- Skam og ydmykelse Ifølge Arizona-kvinnens stevning til en domstol i Florida, fikk en løs glassdør henne til å gå overende i dusjen. I fallet skal hun ha pådratt seg skader i halebeinet, hode, hofte, ankel, skuldre og rygg.

I tillegg skriver advokaten i stevningen, fra april i år, at ulykken har gitt henne «smerte og mental angst», medisinske utgifter, bevegelseshemming, og at hun dessuten har lidt under «skam, ydmykelse og tapet av muligheten til å nyte livet».

Gjennom firmaet Gerson & Schwartz i Miami holder kvinnen tre selskaper med navnet Seadream Yacht Club - på Bahamas, i Norge og i Florida - ansvarlig for ulykken. Nå krever hun minst 75000 dollar (465000 kroner) i erstatning, pluss renter og kostnader.

- Må avvises Ifølge Gerson & Schwartz har Seadream Yacht Club verken sørget for å holde dusjdøra i forsvarlig stand, eller advart om hvilken tilstand døra var i.

I sitt tilsvar skriver Seadreams advokater Hamilton, Miller & Birthisel at Seadream verken hadde skapt farlige forhold ombord, eller fått melding om noe slikt. De har krevd saken avvist, og avviser erstatningsansvar.

Atle Brynestad har også engasjert seg. I en erklæring skriver han at Seadream-selskapet i Florida må holdes utenfor fordi det ikke eide eller var operatør for «SeaDream I» og heller ikke var den 77-årige kvinnens kontraktspart - uten å nå fram hos dommeren.

Brynestad-engasjement Nå må Brynestad og de tre SeaDream-selskapene trolig belage seg på at saken kommer for retten neste sommer.

ERKLÆRING: Atle Brynestad har avgitt en skriftlig erklæring for å holde et av selskapene utenfor rettssaken i Florida - noe dommeren ikke har imøtekommet. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
ERKLÆRING: Atle Brynestad har avgitt en skriftlig erklæring for å holde et av selskapene utenfor rettssaken i Florida - noe dommeren ikke har imøtekommet. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer

Dagbladet har ikke fått noen kommentar fra Seadream og Brynestad. Vi har heller ikke fått kontakt med kvinnen via hennes advokater.

På en nettside for folk som tar på seg å passe andres hus og kjæledyr, beskriver den pensjonerte læreren seg selv som «aktiv og entusiastisk», og med en lidenskap for å reise.