Brynhildsen dømt for innsidehandel

Den tidligere P4-redaktøren fikk ti måneders fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere P4-redaktør og PR-rådgiver ble i dag dømt for innsidehandel i Oslo tingrett. Den profilerte mediemannen må nå sone ti måneder i fengsel samt betale 100 000 kroner i saksomkostninger.

Dommen er langt mildere enn aktor Hedvig Moes påstand om to år og åtte måneder.

Tre av fem dømt

Til sammen fem personer fikk kjennelse i saken i dag. Brynhildsens venn Dag Eriksen ble også idømt ti måneders fengsel. Eirik Stokmo fikk åtte måneder, mens Knut Holte og Arnulf Friis Erdal jr. ble frifunnet.

Brynhildsen har vært tiltalt for bevisst å ha gitt sin venn Eriksen innsideopplysninger fra selskapene Findexa, Via Travel og Ignis, som han var PR-rådgiver for.

Eriksen, styreleder i telekommunikasjonsselskapet Phonzo, skal, på bakgrunn av informasjonen fra Brynhildsen, ha kjøpt aksjer i den ovennevnte selskapene før kursstigning, samt ha gitt opplysningene videre til andre bekjente. Den samlede gevinsten for de tiltalte i saken skal ha vært på mellom 2 og 2,5 millioner kroner.

– Dypt sjokkert

Rune Brynhildsen selv stiller seg totalt uforstående til domfellelsen.

DØMT: Rune Brynhildsen, her fra tida i P4. Foto: TOM MARTINSEN
DØMT: Rune Brynhildsen, her fra tida i P4. Foto: TOM MARTINSEN Vis mer

– Jeg er dypt sjokkert, og forstår ikke at retten kunne komme til en slik avgjørelse. Dommerne har dømt meg utelukkende på indisier, uten et eneste bevis, skriver Brynhildsen i en pressemelding.

– De har ikke latt tvilen komme tiltalte til gode, slik loven krever. De har endatil akseptert at bevisbyrden er blitt snudd på hodet, og har nærmest forventet at jeg skal måtte bevise min uskyld for å kunne bli frikjent. Denne dommen bekrefter det jeg hele tiden har vært redd for; at selve siktelsen og seinere tiltalen ofte blir påtalemyndighetens eneste bevisgrunnlag.

Brynhildsen skriver videre at han kommer til å anke saken inn for lagmannsretten.

– Vissheten om min uskyld vil aldri bli svekket.

– Viktig signal

Aktor Hedvig Moe sier til E24 at hun mener dommen sender ut viktige signaler.

– Det er et viktig signal at man kan domfelles for misbruk av innsideinformasjon, selv om vi ikke kunne si nøyaktig hva som var blitt sagt mellom de involverte, altså hvilken informasjon som ble gitt, sier Moe.

– Det er også et viktig signal til markedet at man får ubetinget fengsel for misbruk av innsideinformasjon, sier førstestadsadvokaten.

Brynhildsens arbeidsgiver, PR-byrået BWPR, som han grunnla sammen med Morten Woldsdal, skriver i en pressemelding at de ser svært alvorlig på dommen, men at de ikke vil ta stilling til Brynhildsens posisjon i selskapet før endelig dom foreligger.

Brynhildsen har vært permittert fra BWPR siden tiltalen ble tatt ut før jul i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer