Brynhildsen slipper soning

Men straffen for innsidehandel skjerpes av Høyesterett

 AVSLUTTET:  Rune Brynhildsen sier han er fornøyd med at han nå kan avslutte kapittelet om innsidehandelssaken. Foto: Knut Falch / SCANPIX
AVSLUTTET: Rune Brynhildsen sier han er fornøyd med at han nå kan avslutte kapittelet om innsidehandelssaken. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett har konkludert med at medieprofilen Rune Brynhildsen ikke trenger å sone straffen han er idømt i en innsidehandelssak. Retten skjerpet straffen fra åtte til ti måneders betinget fengsel, men slår også fast at dommen er å betrakte som ferdigsonet.

Brynhildsen ble i lagmannsretten dømt til en måneds ubetinget fengsel, han hadde allerede startet soningen av dette før dommen kom, og avbrøt soningen etter fire uker.

- Det er gledelig at Høyesterett har satt et punktum uten å følge Økokrim som ville ha ham bak lås og slå i ytterligere halvannet år, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

- Han kan nå legge saken bak seg i visshet om at han ikke skal i fengsel, og en livserfaring rikere, sier forsvareren.

Fornøyd
Brynhildsen selv sier seg fornøyd med at saken er lagt død, men hevder fortsatt sin uskyld.

- Akkurat nå er jeg veldig glad og lettet over at dette snart seks år lange maratonløpet endelig er over. Jeg er glad for at Høyesterett er enig i at jeg forlengst har gjort opp for mine påståtte synder, og at dommen derfor forblir betinget, sier Brynhildsen til E24.

- Jeg kommer for alltid til å fastholde at dommen er uriktig, og at den i kraft av sin enorme kompleksitet og mangel på fellende bevis burde vært behandlet i sin fulle bredde i to rettsinstanser, legger han til.

Avsluttet kapittel
- Samtidig har jeg respekt for at det norske rettssystemet ser det annerledes, og nå har stadfestet sitt prinsipielle syn. Det føles likevel godt kunne avslutte siste kapittel. Jeg gleder meg til å våkne opp i morgen med en bekymring mindre, fortsetter Brynhildsen.

Den tidligere P4-lederen ble dømt for innsidehandel første gang i Oslo Tingrett i 2007.

Han har det siste året bygget seg opp i PR-bransjen igjen, og vil snart være tilbake på TV-skjermene også i forbindelse med fotballsendingene til Max.